Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
01-02-2014

Το δάκρυ του Μπατιανίδη

Rate this item
(0 votes)
Συγκινημένος και ο εβρίτης ρέφερι Χρήστος Μπατιανίδης δεν συγκάτησε τα δάκρυα του όταν του παραδόθηκε το έπαθλο για την προσφορά του στην ελληνική διαιτησία. Εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στο άθλημα ως αθλητής (1974-87) και ως διαιτητής (από το 1987 και από το 1996 διεθνής σε βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ).
Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας του;
 
«Το 2000 συμμετείχα στο Κύπελλο Άνοιξης ως νέος διεθνής διαιτητής. Εκεί γνώρισα την σύζυγο μου Χριστίνα και αποκτήσαμε μαζί τρία παιδιά».
 
Με βάση τους κανονισμούς ο Μπατιανίδης σφυρίζει εφέτος για τελευταία φορά σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις διότι συπληρωνει το 55ο έτος της ηλικίας του.
 
 
 
Φωτογραφία: Ο Χρήστος Μπατιανίδης με τον δήμαρχοςΑλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη
 
 
Ο Μπατιανίδης γΓεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1959 στο Σουφλί και επαγγελματικά είναι έμπορος προϊόντων μεταξιού.
 
Το 2013 σφύριξε αγώνες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων στο Μεξικό και ο ίδιος λέει: «Εάν αυτή την εμπειρία την είχα 10 χρόνια νωρίτερα θα είχα εντελώς διαφορετική διαιτητική νοοτροπία».
 
Όπως λέει ακόμα και να σταματήσει την ενεργή δράση στην διαιτησία θα μείνει «υπηρέτης» του βόλεϊ: «Το βόλεϊ μου έχει γίνει τρόπος ζωής και θα είμαι στη διάθεση των φορέων για να προσφέρω».
 
Πάντως, η καριέρα του Μπατιανίδη ταυτίστηκε με την πορεία της μεγάλης ομάδας της Ορεστιάδας καθώς ήταν ανάγκη να υπάρξει τουλάχιστον ένας αξιόλογος και έμπειρος ρέφερι:
 
«Χρωστάω πολλά στις τοπικές ομάδες του Έβρου και ειδικά στην Ορεστιάδα. Πιστεύω πως έκανα το καλύτερο για την ελληνική διαιτησία. Οταν μου παραδόθηκε η διάκριση από τον δήμαρχο κύριο Λαμπάκη πέρασαν από το μυαλό μου χιλιάδες εικόνες και όλες οι σημαντικές στιγμές που έχω ζήσει στο άθλημα. Αφιερώνω τη διάκριση στην οικογένεια μου και σε όσους αγαπούν το βόλεϊ».
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject