Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
18-04-2014

Κώστας Αρσενιάδης: «Πολλές μικρές ψηφίδες συνέθεσαν το ξεχωριστό οικοδόμημα της Κηφισιάς»

Rate this item
(0 votes)
Η πορεία της Κηφισιάς στο εφετινό πρωτάθλημα της Volleyleague ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη που δεν συμμετείχε στη περίοδο των φιλικών προετοιμασίας  διότι δεν είχε συμπληρώσει το ρόστερ της κατάφερε να πετύχει ένα «θαύμα» γράφοντας μία από τις πιο σημαντικές σελίδες στην 45χρονη ιστορία των Εθνικών πρωταθλημάτων. Όπως λέει ο Κώστας Αρσενιάδης «πολλές μικρές ψηφίδες συνέθεσαν το ξεχωριστό οικοδόμημα της Κηφισιάς». Τώρα που το πρωτάθλημα τελείωσε ζητήσαμε από τον προπονητή της Κηφισιάς να κάνει τον απολογισμό του:
«Κλείσαμε την πιο επιτυχημένη πορεία στην ιστορία της Κηφισιάς και μία από τις καλύτερες που έχει κάνει ομάδα που δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί. Δώσαμε χρώμα στο πρωτάθλημα. Υπερβάλαμε τους εαυτούς όχι μόνο μία φορά αλλά και τους 8 μήνες που είμαστε όλοι μαζί. Κάναμε αρκετές υπερβάσεις. Παλέψαμε μέχρι το τέλος ακόμα και για την πρόκριση μας στον τελικό αλλά δυστυχώς τα προβλήματα τραυματισμών των Νικολάκη, Σουλτανόπουλου ήταν ανυπέρβλητα και μας κόστισαν. Άλλο να καλύπτεις αδυναμίες στην κανονική διάρκεια και άλλο στους τελικούς. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε».

Τι σημαίνει αυτή η πορεία για τον σύλλογο του Α.Ο.Κηφισιάς;

« Άπαντες είναι ευχαριστημένοι για την πορεία μας. Αυτή η πορεία έχει δημιουργήσει και μία νέα κατάσταση. Πρέπει να χτίσουμε κι άλλο πάνω σε αυτήν. Μην ξεχνάμε πως μετά από μία εντυπωσιακή πορεία ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Δημιουργούνται προσδοκίες που μετά είναι πιο δύσκολο να δικαιωθούν. Δεν πρέπει να μπούμε στο νέο πρωτάθλημα ως φαβορί και με το μυαλό στην 4αδα του εφετινού πρωταθλήματος. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Αυτό θέλει πολύ προσοχή. Η πορεία μας αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη στον σύλλογο. Πρέπει να προσπαθήσει να κλείσει την ομάδα και το ρόστερ όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μην ξεχνάμε πως εμείς κλείσαμε τελευταίοι το ρόστερ μας και πιο αργά από την ΑΕΚ. Χάσαμε όλα τα φιλικά 3-0 και δεν είχαμε ομάδα για να δώσουμε δυνατά φιλικά με ομάδες της κατηγορίας. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και μπήκαμε δυνατά».

Ποιο ήταν το μυστικό της Κηφισιάς;

«Δεν υπάρχει ένα μυστικό αλλά πολλές ψηφίδες που έφτιαξαν αυτό το οικοδόμημα. Είναι η όρεξη των παιδιών στην προπόνηση. Η χημεία των παιδιών. Η μελέτη που κάναμε το καλοκαίρι για να στελεχώσουμε την 12αδα. Είναι το πολύ καλό προπονητικό τιμ. Ευχαριστώ τον συνεργάτη μου Χρήστο Δημητρουλάκο, τον φυσιοθεραπευτή Γιώργο Γκρατσία, τον στατιστικολόγο Γιώργο Σομπόνη και τον Θέμη Κόντο που έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Ο Δήμος ήταν αρωγός στην προσπάθεια μας και ο ίδιος ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης πάντα κοντά μας. Τα παιδιά που δεν ήταν στην 6αδα έπαιξαν το ρόλο τους όταν χρειάστηκε και το σημαντικότερο είναι πως στην προπόνηση ανέβασαν ψηλά το επίπεδο. Οι βασικοί παίκτες έκαναν υπερβάσεις και έκαναν τη διαφορά μέσα στα παιχνίδια. Η διοίκηση ήταν σοβαρή και συνεπής. Το τελευταίο το πιο σημαντικό. Επίσης για πρώτη φορά είδαμε το Ζηρίνειο γεμάτο δείχνοντας πως καρποφορούν οι προσπάθειες για να επικοινωνήσουμε το έργο που κάναμε. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του συλλόγου που ξέρω πως ενίσχυαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο την προσπάθεια μας. Ο Α.Ο.Κηφισιάς έχει μεγάλη δυναμική και την μετουσιώσουμε σε μία ξεχωριστή πορεία στο πρωτάθλημα».

Έχεις κάνει τις εισηγήσεις σου για τη νέα σεζόν;

«Ναι, έχω κάνει τις εισηγήσεις μου. Θα ήθελα να παραμείνει η ομάδα όπως είναι. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία για τον σύλλογο και η μεγαλύτερη πρόκληση για την διοίκηση».

Ως θεατής πως βλέπεις τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη σειρά των ημιτελικών Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου;

«Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία στον τρίτο ημιτελικό για να τελειώνει με την πρόκριση. Τώρα η πίεση μεταφέρθηκε σε αυτόν. Τα πάντα είναι ανοικτά. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τραυματισμούς. Ακόμα και να επανέλθουν οι παίκτες του θα έχει χάσει χρόνο από τις προπονήσεις. Θα παίξει μεγάλο ρόλο ποια ομάδα δεν θα έχει τραυματισμούς βασικών. Έτσι το ένιωσα κι εγώ στην Κηφισιά. Στα πλέι οφ δεν μπορείς να κρύψεις τους τραυματισμούς. Όποια ομάδα χάνει έναν βασικό παίκτη μένει πίσω. Μόνο ο Ολυμπιακός είχε ένα μικρό πλεονέκτημα επειδή η δεύτερη εξάδα του ήταν σχεδόν ισάξια με την βασική αλλά όλα έχουν ένα όριο. Μετά τους τελευταίους τραυματισμούς τα πάντα άλλαξαν».

Ποια ομάδα είναι φαβορί για τον τίτλο;

«Το απόλυτο φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός αλλά τα πράγματα έχουν ανατραπεί. Όλα μπορούν να συμβούν. Αν πάρουν πρωτάθλημα ο Εθνικός ή ο θα είναι η αρχή μίας νέας εποχής στο ελληνικό βόλεϊ. Η Σύρος είναι πιο πλήρης ως ομάδα αλλά ο Ενικός έχει κάποιες θέσεις που είναι πολύ δυνατές και έχει δύναμη που δεν έχει άλλη ομάδα. Μην υποτιμήσει κανείς την εμπειρία των παικτών του Ολυμπιακού».

Ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν;

«Το Αιγίνιο έχει μείνει πολύ πίσω. Ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο για να μείνει στην κατηγορία. Ο Άρης κινδυνεύει πολύ μετά την κακή ήττα που έκανε με την Παναχαϊκή. Η Παναχαϊκή βγάζει φοβερή ενέργεια και πάθος. Τα πάντα μπορεί να συμβούν. Το εφετινό πρωτάθλημα είναι συγκλονιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος και από την κορυφή έως την ουρά».
 
 
arseniadis5.jpgarseniadis9.jpgarseniadis10.jpgarseniadis8.jpgarseniadis2.jpgarseniadis7.jpgarseniadis6.jpgarseniadis3.jpgarseniadis4.jpgarseniadis1.jpg
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject