Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-01-2015

Πρώτη νίκη για τη Λαμία 3-1 τον Εθνικό

Rate this item
(8 votes)
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ πέτυχε η Λαμία και μάλιστα επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ για την 12η αγωνιστική.
Με το τρίποντο αυτό οι ρουμελιώτες αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία και τήρησαν την καλή παράδοση που έχουν με τους ακρίτες.
 
Ο Εθνικός αγωνίστηκε με πασαδόρο τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από επτά μήνες αλλά ήταν φανερό πως λόγω αγωνιστικής αποχής δεν είχε διάρκεια και μετά το 2ο σετ ο Εθνικός δεν άντεξε την πίεση της αποφασισμένης Λαμίας.
 
Να σημειωθεί πως η Λαμία αγωνίστηκε με διαγώνιο τον Γκιρτζίκη (κεντρικοί ήταν ο Χήρας και ο Μαδούρας) καθώς ο Πολωνός Λεχ δεν ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε. Η Λαμία είχε φοβερό μπλοκ που της έδωσε και το σερί στο 4ο σετ.
 
 
Είναι η πρώτη νίκη της Λαμίας στο πρωτάθλημα μετά από τις 8 Μαρτίου 2014 όταν και πάλι στο «Χαλκιοπούλειο» είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ 3-1 σετ για την 19η αγωνιστική. Αντίθετα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα του σε ισάριθμες εξόδους από τον Έβρο.
 
Διαιτητές: Θεμελής, Μουλά Λ.
 
Διακύμανση:
1ο σετ: 8-4, 16-8, 21-16, 25-21
2ο σετ: 6-8, 15-16, 20-21, 22-25
3ο σετ: 8-5, 16-11, 21-12, 25-13
4ο σετ: 5-8, 16-15, 21-19, 25-19
 
Τα σετ: 3-1 (25-21, 22-25, 25-13, 25-19)
 
ΛΑΜΙΑ (Κατσιγιάννης): Γκιρτζίκης, Γκιμαράες, Μαδούρας, Χήρας, Ντε Σόουζα, Καββαδάς / Τεσέιρα (λ), Βλαχόπουλος
 
ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Μιχάλ, Σιδηρόπουλος, Τσουκ, Κιόσης, Αν. Δαλακούρας, Άντριτς / Κοντοστάθης (λ), Κ. Δαλακούρας.
 

Ο προπονητής του Γ.Σ.Λαμία Θανάσης Κατσιγιάννης είπε: «Δίνω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Η Λαμία είναι μια ομάδα με ιστορία στην Volleyleague και υποσχόμαστε πως θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Επίσης ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε και μας ενίσχυσε. Οι παίκτες το έχουν ανάγκη ειδικά σε αυτές τις δύσκολες».

Μετά τη σεζόν 1995-96 που είχε παίξει διαγώνιος στην Κομοτηνή ο Κώστας Γκιρτζίκης δήλωσε: «Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους νικήσαμε. Περιμέναμε αυτό το τρίποντο έναν ολόκληρο γύρο. Κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Ξέρουμε πως η 8αδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά θέλουμε βαθμούς για να έχουμε οσο το δυνατόν καλύτερη θέση ενόψει των πλέι άουτ. Κάναμε πολύ καλή τακτική πάνω στον Τσουκ και μπορέσαμε να τον περιορίσουμε και επιθετικά αλλά και στην υποδοχή του. Αυτός ήταν το βαρόμετρο του Εθνικού. Ο Σιδηρόπουλος βοήθησε την ομάδα του στο μάξιμουμ. Επαιξε με μία προπόνηση και του αξίζουν συγχαρητήρια. Κι εγώ δεν είχα κάνει προπόνηση ως διαγώνιος. Δε βοήθησα τόσο επιθετικά όσο στο δέσιμο της ομάδας. Μας τονώνει το ηθικό αυτή η νίκη και συνεχίζουμε για νέες νίκες».

Ο πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Σιδηρόπουλος είπε: «Εγώ δεν επιστρέφω στην ενεργό δράση. Απλά αγωνίστηκα διότι μετά την παρωδία στον αγώνα που έδωσε ο Εθνικός με τον Φοίνικα στη Σύρο ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να έχει αξιοπρεπή παρουσία. Δεν τα καταφέραμε σήμερα αλλά ο Εθνικός δεν βγαίνει από τους στόχους του. Δεν αξίζει στη Λαμία η βαθμολογική θέση που βρίσκεται».

Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject