Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
30-01-2014

Συνέντευξη Τύπου League Cup «Νίκος Σαμαράς»: «Φιέστα για το βόλεϊ και όχι πόλεμος»!

Rate this item
(1 Vote)
Η Αλεξανδρούπολη άνοιξε την αγκαλιά της για τους αθλητές, τους παράγοντες και τους φιλάθλους των τεσσάρων φιναλίστ του φάιναλ-4 του 3ου League Cup «Νίκος Σαμαράς» και ο φάρος σύμβολο της πρωτεύουσας του Έβρου θα φωτίζει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου το δρόμο της επιτυχίας για την καλύτερη ομάδα του τουρνουά που θα κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν 20013-14.

Η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί για πρώτη φορά μία τόσο μεγάλη διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο βόλεϊ. Οι ημιτελικοί θα γίνουν την Παρασκευή στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» (18.30: Γ.Σ.Λαμία - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου, 21.00: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΕΚ) και ο τελικός το Σάββατο στις 18.30. Και οι τρεις αγώνες θα μεταδοθούν από το Novasports-4.

Το πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή αφορά στο πλάνο ασφαλείας που αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης «κόβοντας» 180 από τις 750 θέσεις του γυμναστηρίου. Καθολική ήταν αντίδραση των εκπροσώπων του Εθνικού, της ΑΕΚ, της Λαμίας και του Φοίνικα που διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν επεισόδια.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με τον διοργανωτή Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης μίλησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Βουκουρεσλής και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΑΠ και πρόεδρος του ΤΑΑ Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γιάννης Τζίμας.

Εκ μέρους των ομάδων βρέθηκαν οι προπονητές Σάκης Μουστακίδης (Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου) και Άκης Φλαούνας (ΑΕΚ).

Η αποστολή του Γ.Σ.Λαμία αναμένονταν να φτάσει οδικώς στην Αλεξανδρούπολη στις 16.30.

 

Γιάννης Τζίμας: «Γιορτή και όχι πόλεμο»

Ο Γιάννης Τζίμας έκανε χαιρετισμό και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε την τελευταία στιγμή με τις περικοπές σε 180 θέσεις θεατών που αποφάσισε η Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου για λόγους ασφαλείας:

«Το φάιναλ-4 του League Cup είναι το μεγάλο στοίχημα του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης και του Εθνικού. Η πόλη μας αγαπάει το βόλεϊ, θέλουμε να διοργανώσουμε μια μεγάλη γιορτή αλλά δυστυχώς προσπαθούμε ακόμα να πείσουμε την αστυνομία για τα αυτονόητα. Δεν έχουμε πόλεμο. Έχουμε γιορτή για το άθλημα και όλες οι ομάδες προσπαθούμε να πείσουμε την αστυνομία να μην κάνει νεκρές ζώνες ασφαλείας. Οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι και οπαδοί του Εθνικού μέσα από την πόλη μας. Είμαστε σίγουροι πως δεν θα γίνουν επεισόδια και το πρωί της Παρασκευής θα κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε την αστυνομία. Είναι κρίμα να ρίξουμε βάρος στα μέτρα ασφαλείας και όχι στους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Όλες οι ομάδες και οι φίλαθλοι τους είμαστε μαζί».

 

Μανώλης Βουκουρεσλής: «Ο Εθνικός στην πρώτη γραμμή»

Ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μανώλης Βουκουρεσλής δήλωσε:  «Ο Εθνικός είναι στην πρώτη γραμμή του βόλεϊ για περισσότερο από 40 χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που η Αλεξανδρούπολη φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη διοργάνωση στο ανδρικό βόλεϊ σε συλλογικό επίπεδο. Για μας είναι κάτι το ξεχωριστό. Εργάζονται για αυτή τη διοργάνωση πολλοί άνθρωποι κι όλοι μαζί έχουμε καθήκον να πετύχουμε σε οργανωτικό επίπεδο και να τιμήσουμε τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά».

 

Δημήτρης Ανδρεόπουλος: «Στόχοι και φιλοδοξίες»

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι προπονητές. Την αρχή έκανε ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Δημήτρης Ανδρεόπουλος και αναφέρθηκε στη μονομαχία με την πρώην ομάδα του (την Λαμία) στον ημιτελικό αλλά και για τους στόχους της ομάδας του:

«Η διοργάνωση είναι φόρος τιμής στον μεγάλο άνθρωπο και βολεϊμπολίστα Νίκο Σαμαρά που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Ο Φοίνικας έχει στόχους και φιλοδοξίες και στο Λιγκ Καπ. Το καλοκαίρι έγινε μείωση 30% στο μπάτζετ με μεγάλο στόχο τη δημιουργία καλού και αξιόμαχου συνόλου και την είσοδο στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος. Δεν λέμε πως μένουμε στην απλή συμμετοχή στη διοργάνωση. Αν καταφέρουμε να πάρουμε και έναν τίτλο θα είναι το καλύτερο. Στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό το παλέψαμε, το χαρήκαμε αλλά δεν προκριθήκαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας».

 

Άκης Φλαούνας με συνεργάτη Στέφανο Νανά

Ο προπονητής της ΑΕΚ Άκης Φλαούνας ο οποίος έχει στοχεύσει στο ντέρμπι με τον γηπεδούχο Εθνικό και μάλιστα αύριο θα έχει και συνεργάτη τον Στέφανο Νανά δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Εθνικού και της Αλεξανδρούπολης για τη φιλοξενία. Εύχομαι ο φίλαθλος κόσμος να ζήσει μια γιορτή. Η ΑΕΚ συμμετέχει πρώτη φορά σε φάιναλ-4 Λιγκ Καπ και θέλουμε πρώτα να το διαχειριστούμε σωστά και να παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Σε αυτό το φάιναλ-4 θα γίνουν εκπλήξεις».

Σε ερώτηση εάν θα προτιμούσε να νικήσει η ΑΕΚ τον Εθνικό στο Λιγκ Καπ ή στο Κύπελλο (η ΑΕΚ κληρώθηκε να παίξει στα προημιτελικά του Κυπέλλου με το νικητή του αγώνα Εθνικός – Άρης) ο Φλαούνας απάντησε: «Θα ήθελα να νικήσουμε και στις δύο διοργανώσεις».

 

Σάκης Μουστακίδης: «Όλοι θέλουν το Λιγκ Καπ»

Ο προπονητής του οικοδεσπότη Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Σάκης Μουστακίδης δήλωσε για τον αγώνα με την ΑΕΚ:

«Φεύγοντας ο Ολυμπιακός από το φάιναλ-4 όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν στόχο το Κύπελλο. Είναι ιδιαίτεροι αγώνες. Είμαστε λίγο κουρασμένοι από τις υποχρεώσεις μας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Περισσότερο με προβληματίζει ο ημιτελικός με την ΑΕΚ. Δείχνουμε σεβασμό και προσοχή στην ΑΕΚ. Δεν κρύβω πως μας αγχώνει η στάμπα του φαβορί».

Ο Μουστακίδης σχολίασε και το «κόψιμο» των 180 θέσεων στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος»: «Ήρθαμε να παίξουμε βόλεϊ και όχι να παλέψουμε. Θεωρώ υπερβολικά τα μέτρα ασφαλείας, ειδικά όταν ο φίλαθλος κόσμος του Έβρου έχει δείξει άψογα δείγματα γραφής».

 

Κώστας Δεληκώστας: «Τα πάντα ανατρέπονται»

Λίγο μετά τις 16.00 την Πέμπτη έφτασε στην Αλεξανδρούπολη και η αποστολή του Γ.Σ.Λαμία και ο προπονητής της ομάδας της Φθιώτιδας Κώστας Δεληκώστας που κατάγεται από το Σουφλί και υπήρξε προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω με την ομάδα της Λαμίας σε αυτή τη γιορτή. Το βόλεϊ για τον Έβρο είναι το Εθνικό σπορ και ξέρω πόσο το περιμένουν οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης. Στον αγώνα που θα δώσουμε με τον Φοίνικα Σύρου το φαβορί είναι ο Φοίνικας. Ο Εθνικός είναι το φαβορί στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Αυτά είναι στα λόγια. Σε ένα φάιναλ-4 τα πάντα ανατρέπονται. Θα παίξουμε χωρίς άγχος για να ανατρέψουμε τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις».

 

Φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2013-14: Η Αλεξανδρούπολη μετράει αντίστροφα...

 
Γ.Σ.Λαμία - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου (Α΄ημιτελικός, 31/1, 18.30, Novasports-4)

 

 

P1300484.jpgdrikos.jpgP1300479-1.jpgterzis-dimitriadis-takouridis.jpgandreopoulos-delikostas.jpgP1300487.jpgdalakouras-mantekas.jpgdalakouras-mantekas-terzis.jpgandreopoulos1.jpg

Media

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Εκδηλώσεις Συνέντευξη Τύπου League Cup «Νίκος Σαμαράς»: «Φιέστα για το βόλεϊ και όχι πόλεμος»!
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject