Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
13-09-2018

Media Day Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει συμβάλλει στην άνοδο του ελληνικού βόλεϊ»

Rate this item
(0 votes)
To TAA Oλυμπιακός άνοιξε τις πόρτες του Μελίνα Μερκούρη στους εκπροσώπους του Τύπου για την παραδοσιακή ημέρα του Τύπου (media day) όπου τόσο ο προπονητής, όσο και οι αθλητές μίλησαν για την προετοιμασία τους και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Δηλώσεις έκαναν ο προπονητής της ομάδας Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και οι αθλητές Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος και Γκάβιν Σμιτ.

Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ: «Περισσότερους τίτλους από ότι πέρυσι»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, δήλωσε τα εξής:  

Για τη νέα σεζόν: «Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να εργάζεσαι στον Ολυμπιακό και είμαι περήφανος που ξεκινάει η δεύτερη σεζόν μου στην ομάδα. Οι στόχοι μας πάντα είναι να κερδίζουμε. Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, ομάδα όπου όλοι οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν και όλοι είναι έτοιμοι για μια μεγάλη χρονιά με Ευρωπαϊκό Κύπελλο και τρεις τίτλους στην Ελλάδα. Γιαυτό είμαι χαρούμενος που έμεινα στην ομάδα και για τους παίκτες που είναι στην ομάδα».

Για το πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα: «Πήραμε τέσσερις νέους παίκτες, θα χρειαστούμε χρόνο καθώς ο ένας από αυτός βρίσκεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα έρθει αργότερα. Με τον Ράουβερντικ, που επίσης θα έρθει αργότερα, είναι πιο εύκολο καθώς ξέρει ήδη τα συστήματα αλλά για τους υπόλοιπους θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω. Για να φτιάξεις μια ομάδα, δεν είναι εύκολο και χρειάζεται χρόνος Χρειαζόμαστε μερικές εβδομάδες. Τώρα κάνουμε πολύ καλή προετοιμασία, δουλεύουμε καλά και ελπίζω όταν φτάσουμε στην πρώτη εβδομάδα της κανονικής περιόδου να είμαστε σε καλό επίπεδο».

Για τον κόσμο: «Είναι αδύνατον να ξεχάσεις κάποιες στιγμές από την περσινή χρονιά, όπως ο τελικός του Τσάλεντζ Καπ όπου μπορεί από την μια πλευρά να χάσαμε τον τίτλο αλλά ήταν μια μοναδική στιγμή για την Ελλάδα, τον Πειραιά, τον Ολυμπιακό και το βόλεϊ γενικότερα με τους φιλάθλους να δείχνουν πως είναι να υποστηρίζεις μια ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος είναι κάθε μέρα δίπλα μας, σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε και πάλι μια πολύ καλή χρονιά και να πάρουμε περισσότερους τίτλους από ότι πέρυσι».

Για τους διεθνείς του Ολυμπιακού: «Αρχικά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε Έλληνες παίκτες. Η ψυχή  και το πνεύμα των Ελλήνων παικτών είναι πολύ σημαντικό στην ομάδα, βοηθάνε στο να καταλάβεις πως είναι να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό. Εμείς τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας στον Ολυμπιακό, στους στόχους μας και για μένα θα είναι πολύ καλό αν κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού βελτιωθούν μέσα στην χρονιά και μπορέσουν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί»  

Ο  διεθνής ακραίος  Ραφαήλ Κουμεντάκης είπε:

Για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θέλω να ευχαριστήσω και τον σύλλογο και τον προπονητή και τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται και με έφεραν στον Ολυμπιακό. Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να πρωταγωνιστεί, να κυνηγάει όλους τους στόχους, να εμφανίζεται όσο καλύτερος γίνεται στην Ευρώπη. Αυτό θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε και φέτος».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Έχει ανέβει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουν επιστρέψει αρκετοί Έλληνες παίκτες που αγωνίζονταν στο εξωτερικό, έχουν έρθει καλύτεροι ξένοι και γενικά οι ομάδες μαζεύονται και οργανώνονται. Βλέπω ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Ο αντίπαλος μας (ΠΑΟΚ) είναι καλός, έχει κάνει κάποιες πολύ καλές προσθήκες Ελλήνων και ξένων παικτών. Όλα θα κριθούν στο τέλος και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Για τους πολλούς Έλληνες παίκτες του ρόστερ του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ καλό και εκεί πρέπει να βασίζεται μια ομάδα αν θέλει να έχει μέλλον και περγαμηνές για να χτίζει κάτι καλό. Ο Ολυμπιακός το έχει καταλάβει, βασίζεται σε Έλληνες παίκτες, έχει πολλούς Έλληνες, παίρνει και ξένους παίκτες που είναι αρκετά υψηλού επιπέδου και πηγαίνει μπροστά. Αυτό πρέπει να συμβαίνει γενικά στην Ελλάδα, όχι μόνο στο βόλεϊ αλλά και σε όλα τα αθλήματα».

Για την επιστροφή στην Πυλαία: «Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν το σκέφτομαι καν. Θα πάμε στην Πυλαία όλα τα παιδιά, να παίξουμε το παιχνίδι να κερδίσουμε και δεν με ενδιαφέρει το γίνεται γύρω».

Για την άνοδο του ελληνικού βόλεϊ: «Το ότι οι ελληνικές ομάδες πρωταγωνιστούν και πηγαίνουν, όπως οι γυναίκες του Ολυμπιακού και κατακτούν κύπελλα στην Ευρώπη και οι άντρες που παίζουν τελικό, αυτό είναι τεράστια διαφήμιση. Πρέπει να επιμείνουμε και να προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερο για να καταφέρνουμε τέτοιες στιγμές. Η πρόκριση της εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό είναι επίσης μεγάλη επιτυχία. Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών».

Ανδρεάς Φράγκος: «Ο Ολυμπιακός  δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές»
 
Ο  διεθνής ακραίος  Ανδρεάς Φράγκος δήλωσε: 

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι είναι ένα σωματείο σοβαρό, ένα σωματείο που δημιουργεί πολύ καλές συνθήκες για τους αθλητές, ώστε να εργάζονται και να δουλεύουν σκληρά για να καταφέρουν τους στόχους τους. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ασχέτως των αποτελεσμάτων η βασική του αξία είναι αυτή».

Για την άνοδο του ελληνικού βόλεϊ: «Μια καλή πορεία και στις εγχώριες διοργανώσεις και στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντική και σίγουρα μας φέρνει πολύ μεγάλη χαρά το γεγονός ότι πρωταγωνιστούμε σε ευρωπαϊκά κύπελλα. Σίγουρα δεν ανεβάζει μόνο την δικά μας εικόνα σαν αθλητές αλλά ανεβάζει και την εικόνα της ομάδας και του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι το βόλεϊ έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Είναι ένα άθλημα που προσφέρει θέαμα, οι επιτυχίες φέρνουν και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε έτσι το ελληνικό βόλεϊ θα φτάσει πολύ ψηλά»

Για τους πολλούς Έλληνες παίκτες στην ομάδα: «Για τους Έλληνες παίκτες είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε καθημερινά στην προπόνηση ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, να βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που θα μας βοηθάει να εξελισσόμαστε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί και εμείς σαν παίκτες μπορούμε να εξελιχθούμε αλλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο της Εθνικής ομάδας»
 
Για την χημεία της ομάδας: «Είμαστε ακόμα στην αρχή. Αυτό που έχω δει όχι μόνο φέτος αλλά και τις άλλες χρονιές είναι ότι το περιβάλλον είναι καθαρά επαγγελματικό, Οι παράγοντες της ομάδας, ο προπονητής και όλη η ατμόσφαιρα είναι πολύ επαγγελματική και βλέπω όλα τα παιδιά να είναι πολύ συγκεντρωμένα στη δουλειά που κάνουν»

Γκάβιν Σμιτ:« Ήρθα για να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό»
 
Ο διεθνής Καναδός διαγώνιος Γκάβιν Σμιτ είπε τα εξής:

Για την πρόταση του Ολυμπιακού και την επιστροφή στην Ελλάδα: «Είχα πολύ καλές αναμνήσεις από την προηγούμενη φορά που ήμουν στην Ελλάδα. Το να ζήσω στην Αθήνα και να αγωνιστώ σε μια ομάδα που είναι πολύ ανταγωνιστική, θέλει να κερδίσει τα πάντα, έχει καλή ομάδα και πολύ καλή οργάνωση με έκανε να αποφασίσω να είναι ο Ολυμπιακός το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».

Για τους στόχους της ομάδας: «Θέλουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα γίνεται. Πέρυσι η ομάδα κέρδισε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να το επαναλάβουμε και σίγουρα ο στόχος μας είναι να τα κερδίσουμε όλα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε ότι διεκδικήσουμε».

Για τον κόσμο: «Θυμάμαι από όταν έπαιζα στην Αλεξανδρούπολη την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι. Περιμένω να είναι εκπληκτική η ατμόσφαιρα όταν θα παίζουμε»

Για τον προσωπικό του στόχο: «Προσωπικός μου στόχος είναι η επιτυχία της ομάδας. Αν δεν είμαι ο καλύτερος παίκτης αλλά κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και πάρουμε το πρωτάθλημα τότε είμαι χαρούμενος. Ήρθα εδώ για να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και όχι για να κερδίσω κάποιο προσωπικό βραβείο».

 

koumentakis.jpgkoumentakis2.jpgbehme.jpgsmit.jpgfraggos.jpgpetreas.jpgfraggos2.jpgmounioz.jpgstefanou.jpgxristofidelis.jpg

Βρίσκεστε εδώ: News Ειδήσεις - News Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. Media Day Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός έχει συμβάλλει στην άνοδο του ελληνικού βόλεϊ»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject