Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
22-12-2015

«Έφυγε» από τη ζωή ο Μπρντόβιτς, στερνό «αντίο» στον Παπαθανασίου

Rate this item
(0 votes)
Ένας ακόμα θρύλος του σερβικού και παγκοσμίου βόλεϊ, ο Ντεγιάν Μπρντόβιτς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών. Ο Μπρντόβιτς αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Ολυμπιακό, στην Ορεστιάδα, στην ΑΕΚ και στον Κτησιφώντα Παιανίας.
 
Τίμησε τη φανέλα της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.
 
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας ο θάνατος του επήλθε μετά από σοβαρή και σύντομη ασθένεια.

Ήταν γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου 1966 στο Κράλιεβο της Σερβίας.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίμπνιτσα και μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου υπήρξε αρχηγός για 7 χρόνια. Το 1992 ήρθε στον Ολυμπιακό και στα δύο χρόνια που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα. Aγωνίστηκε ακόμα στον Κτησιφώντα (1994-95) και Ορεστιάδα (1995-96).

 

Μετακόμισε στην Ιταλία τη σεζόν 1996-97 για χάρη της Ρόμα. Γύρισε για λίγο στο Βελιγράδι και έφυγε και πάλι για την Ιταλία και την Ασιστέλ Μιλάνο (1998-99), τη Λορέτο (1999-00) και στη συνέχεια τη  Λούμπε Ματσεράτα τη σεζόν 2000-01. Επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα το 2002, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης στη  Ραντίνσκι. Ως αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1995 στην Αθήνα και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.

Στη Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του. Πήγε στην Ιταλία και στράφηκε στο βόλει γυναικών, δουλεύοντας στην ιταλική Ασιστέλ Νοβάρα, στην Ραμπίτα Μπακού του Αζερμπαιτζάν και στη Βιζούρα.
 
Ο υιός του Αλέξα είναι τώρα πασαδόρος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και παίκτης της ρωσικής Σουργούτ που θα βρθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «8» του CEV Cup. Η κόρη του Αλεξάνδρα αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα.
 
«Αντίο» στον Χρήστο Παπαθανασίου
 
Οι άνθρωποι του βόλεϊ θα συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον Χρήστο Παπαθασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Χρήστο Παπαθανασίου θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Παιανία την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 16.00.
 
Σε όλους τους αγώνες της 11ης αγωνιστικής θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χρήστου Παπαθανασίου.
 
 
 
brdjovic3.jpgbrdjovic4.jpgsp-brdjovic.jpgDeja_Brdjovic.jpgBrdjovic.jpg
Βρίσκεστε εδώ: News Ε.Σ.Α.Π. «Έφυγε» από τη ζωή ο Μπρντόβιτς, στερνό «αντίο» στον Παπαθανασίου
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject