Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
28-03-2018

Δημήτρης Καζάζης: Το φαβορί του Λιγκ Καπ, η απουσία και ο οικοδεσπότης

Rate this item
(0 votes)
Ο Δημήτρης Καζάζης ως προπονητής έχει κατακτήσει δύο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με τον Ολυμπιακό και ως αθλητής ήταν στην ομάδα του Ολυμπιακού που το 1992 είχε αντιμετωπίσει την Ραβέννα στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών. Το όνομα του είχε γραφτεί μεταξύ των υποψηφίων τεχνικών του Φοίνικα Σύρου πριν αποκτηθεί ο Όσκαρ Κάσμαρτσικ στο μέσον της εφετινής σεζόν. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο volleyleague.gr για την κορύφωση όλων των διοργανώσεων της σεζόν αλλά και για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος:
Για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στη Σύρο: «Το Λιγκ Καπ παρά τα όποια οργανωτικά προβλήματα παρουσιάστηκαν έχει καθιερωθεί ως η τρίτη εγχώρια διοργάνωση που ενδιαφέρει όλες τις ομάδες. Η απουσία του ΠΑΟΚ από το φάιναλ-4 είναι σημαντική. Ετσι ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο φαβορί. Εχει μεγάλη διαφορά από τις άλλες τρεις ομάδες και θα κατακτήσει τον τίτλο. Σίγουρα θα τον βοηθήσει και στην ψυχολογία για τους τελικούς με τη Ραβέννα. Ο Φοίνικας ως οικοδεσπότης θα προσπαθήσει να κάνει καλή εμφάνιση. Πάντα οι διοργανώσεις στη Σύρο είναι ξεχωριστές και αποτελούν γιορτή για το βόλεϊ».

Για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος: «Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι οργάνωση ξεκάθαρα μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα με πολύ βάθος και ποιότητα και λογικά τερμάτισε αήττητος την κανονική περίοδο. Ο ΠΑΟΚ και εφέτος είναι στη λογική των αλλαγών. Θα προσπαθήσει να διορθώσει στο τέλος και να κάνει ξανά την έκπληξη αλλά θεωρώ πως ο Ολυμπιακός εφέτος είναι και διψασμένος και υποψιασμένος. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες με εξαίρεση την Παναχαϊκή είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Μπορεί να είχαμε αμφίρροπο πρωτάθλημα αλλά δεν ήταν το ίδιο ποιοτικό αγωνιστικά. Στα πλέι άουτ θα γίνουν σκληροί αγώνες. Εάν η Νίκη δεν είχε αυτό το μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα των δύο βαθμών θα ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός θα είχε προβάδισμα παραμονής, αλλά και τώρα είναι ένα βήμα πιο μπροστά λόγω φανέλας αλλά και επειδή έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η παραμονή θα κριθεί μεταξύ Νίκης και Εθνικού Αλεξανδρούπολης».

Για τους τελικούς Ολυμπιακός – Ραβέννα: «Θα είναι δύο σκληροί τελικοί. Στο γεμάτο ΣΕΦ με ένταση και πάθος ο Ολυμπιακός θα έχει μικρό προβάδισμα. Η Ραβέννα έχει σκαμπανεβάσματα. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Δεν λέω πως θα είναι εύκολο. Η Ραβέννα δεν έχει σχέση με την Ραβέννα του 1992 και του 1993 που παίξαμε στο ΣΕΦ. Και το αναφέρω επειδή βλέπω πως γίνονται συγκρίσεις. Υπάρχει χαοτική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων της Ραβέννα τόσο στην ποιότητα όσο και στις προσωπικότητες. Εκείνα τα χρόνια έπαιζαν στη Ραβέννα οι κορυφαίοι στον κόσμο όπως ο Βούλο, ο Κίραλι, ο Τίμονς, ο Γκαρντίνι. Η σημερινή ομάδα της Ραβέννα είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν είναι άτρωτη».

Τι θυμάται από τον τελικό του 1992: «Θυμάμαι δύο εικόνες από την ώρα της προθέρμανσης μέσα στο βοηθητικό του ΣΕΦ. Το γήπεδο είχε γεμίσει και τα τσιμέντα κυριολεκτικά έτρεμαν. Από την άλλη παρατηρούσαμε το ζέσταμα της Ραβέννα. Για 30 λεπτά δε μίλησε κανείς με κανέναν. Υπήρχε η απόλυτη ησυχία και η μέγιστη συγκέντρωση. Ηταν αποφασισμένοι και αυτό φάνηκε λίγο αργότερα στο γήπεδο».
Βρίσκεστε εδώ: News League Cup «N.Samaras» Δημήτρης Καζάζης: Το φαβορί του Λιγκ Καπ, η απουσία και ο οικοδεσπότης
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject