Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
10-02-2014

Οι προτάσεις του ΠΑ.Σ.Α.Π προς Ε.Ο.ΠΕ

Rate this item
(0 votes)
Κατόπιν της πρόσκλησης της Ε.Ο.ΠΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών κατέθεσε εγγράφως, εν όψη της ΓΣ της Ομοσπονδίας, τις προτάσεις του για τους υπό τροποποίηση Κανονισμούς. Συνεπής λοιπόν στην πρόσφατη του δέσμευση ο Σύνδεσμός μας γνωστοποιεί τις προτάσεις, τις θέσεις και τις επισημάνσεις του με μοναδικό γνώμονα την προαγωγή του αθλήματος και την προάσπιση των δικαιωμάτων των αθλητών - μελών του ΠΑ.Σ.Α.Π.

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΑ.Σ.Α.Π στην ΕΟΠΕ
 
Προς ΔΣ ΕΟΠΕ
Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, σας αποστέλλουμε τις προτάσεις του Συνδέσμου μας.
Κανονισμός Εγγραφών-Μεταγραφών
1. Άρθρο 8, παράγραφος 5. Προτείνουμε την επαναδιατύπωση της, ώστε να είναι ξεκάθαρη η πρόθεση της Ε.Ο.ΠΕ να επιτρέπει σε “ερασιτέχνες” αθλητές την υπογραφή συμβολαίου με ΤΑΑ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, με την συναίνεση σωματείου.
2. Εν όψη της συζήτησης του νέου αθλητικού νόμου, προτείνουμε την δημιουργία διπλής μεταγραφικής περιόδου (η χειμερινή να συμπίπτει με αυτήν της Volley League). Επιθυμούμε το θέμα να τεθεί προς έγκριση στη ΓΣ, της οποία η απόφαση να τεθεί ως πρόταση στο Υπουργείο.
3. Άρθρο 7, παρ. 2. Να διαγραφεί η πρόταση “Το χρονικό διάστημα των 2 ετών διοργανώσεις beach volley”. Θεωρούμε ότι η αγωνιστική παρουσία σε αγώνες πετοσφαίρισης επί άμμου είναι ατομική, δεν συνδέεται με το σωματείο και ως εκ τούτο, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, για την υπαγωγή ή όχι του αθλητή/τριας στο συγκεκριμένο άρθρο.
Επίσης, θεωρούμε ότι γενικότερα πρέπει να οριστεί επακριβώς, ότι επίσημη διοργάνωση beach volley είναι τα τουρνουά των Πανελληνίων πρωταθλημάτων Masters και όχι όλα τα τουρνουά γενικότερα.
3. Άρθρο 7, παρ. 3. Να μειωθεί το ηλικιακό όριο των ανδρών από 28 σε 26 χρόνια, των γυναικών από 26 σε 24 χρόνια και το σύνολο των αγωνιστικών περιόδων από 8 σε 6.
4. Άρθρο 7, παρ. 11. Να καταργηθεί η παράγραφος 11, του Άρθρου 7.

Γενικός Κανονισμός Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων
Να προστεθεί Άρθρο που να προβλέπει ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής σωματείου στην Α1 Εθνική κατηγορία των Γυναικών, την πλήρη εξόφληση ή τακτοποίηση όλων των οικονομικών του υποχρεώσεων προς αθλήτριες έως την 30 Ιουνίου του εκάστοτε έτους. Να δημιουργηθεί Επιτροπή Αδειοδότησης, που θα συμπεριλάβει και εκπρόσωπο του ΠΑ.Σ.Α.Π, η οποία θα είναι αρμόδια να ελέγχει την τήρηση της ανωτέρου προϋπόθεσης ή και όποιας άλλης προκύψει (π.χ. γήπεδο κτλ). Να σημειωθεί ότι οικονομική τακτοποίηση να θεωρείται και η οποιαδήποτε γραπτή συμφωνία διακανονισμού χρέους προκύψει. Σε άλλες χώρες (δείτε Ιταλία) με παρόμοιο νομικό καθεστώς των σωματείων, το παραπάνω λειτουργεί με την αποστολή στην διοργανώτρια αρχή, στο τέλος της σεζόν, υπεύθυνης δήλωσης των αθλητών/τριων ότι οι οικονομικές εκκρεμότητες με το σωματείο έχουν τακτοποιηθεί ή διακανονιστεί.
 
Ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνεται να καταθέσουμε τις απόψεις μας.
Βρίσκεστε εδώ: News ΠΑ.Σ.Α.Π. Οι προτάσεις του ΠΑ.Σ.Α.Π προς Ε.Ο.ΠΕ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject