Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
31-10-2014

Θετικά συμπεράσματα για τη «Διπλή Σταδιοδρομία»

Rate this item
(0 votes)
Παρουσία του ΠΑ.Σ.Α.Π που εκπροσωπήθηκε με τον διευθυντή του Βασίλη Μηνούδη πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φιλανδίας η τελική διάσκεψη και ο απολογισμός του προγραμματος "PDM Project" της EUAthletes, κατά τη διάρκεια του οποίου οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων για το Dual Career (Διπλή Σταδιοδρομία) των Συνδέσμων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν άλλους Συνδέσμους και να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του σχετικά με το Dual Career.
Συγκεκριμένα δόθηκε η δυνατότητα στους υπευθύνους να γνωρίσουν τεχνικές, εργαλεία και μεθόδους τις οποίες θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν στις χώρες τους με σκοπό την παροχή υπηρεσιών στους αθλητές-μέλη τους, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για ομαλή μετάβαση στην μετά αθλητισμό εποχή.
Ο ΠΑ.Σ.Α.Π κατά την παρουσίαση του πλάνου για τις μελλοντικές ενέργειες του στο θέμα του Dual Career, δέχθηκε θερμότατα σχόλια για την άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομενα και την ουσιαστική μεταφορά και υλοποίηση των εμπειριών που αποκόμισε απότο πρόγραμμα, στον ελλαδικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης έγιναν ακόμα παρουσιάσεις για τον τρόπο οργάνωσης βραβείων / επιβραβεύσεων για αθλητές οι οποίοι κάνουν πράξη την λογική του Dual Career και αποτελούν παράδειγμα και για τους υπόλοιπους, όπως και για τους τρόπους προσέγγισης των αθλητών που χρησιμοποιούν οι σύνδεσμοι ανά την Ευρώπη.
Επίσης, η Dr. Alison Smith από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Bath παρουσίασε στο κοινό το επιμορφωτικό πρόγραμμα του πανεπιστημίου που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου του αθλητισμού και οι οποίοι λειτουργούν ως PDMs (Players Development Managers).
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τα κατάλληλα εφόδια, σε όσους έρχονται σε καθημερινή επαφή με αθλητές, έχοντας τον ρόλο των συμβούλων-μεντόρων.
Στο σημείο αυτό η διάσκεψη δέχθηκε ομόφωνα την πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑ.Σ.Α.Π για κατάθεση πρότασης για νεό project, μέσω του ERASMUS +, που σκοπό θα έχει την επιμόρφωση των PDMs των Συνδέσμων της EUAthletes, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Bath.
H Dr. Smith αποδέχθηκε θερμά την πρόταση η οποία θα προετοιμαστεί και θα κατατεθεί, προς έγκριση, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι τον Μάιο.
Στην ομάδα προετοιμασίας και υλοποίησης του Project θα συμμετέχει και ο Δ/ντής του ΠΑΣΑΠ Β.Μηνούδης.
Οι σύνεδροι είχαν ακόμα την δυνατότητα να γνωρίσουν τον επικεφαλής του Expert Group της Ε.Ε. για το Dual Career Mr. Guy Taylor, και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με της οδηγίες, προς τα μέλη κράτη που εξέδωσε η εν λόγω Επιτροπή.
Θυμίζουμε ότι ο Guy Taylor είναι ο επικεφαλής του(TASS) στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ουσιαστικά αποτελεί το κρατικό πρόγραμμα υποτροφιών ταλαντούχων αθλητών της Μεγάλης Βρετανίας.
Σήμερα εξάλλου, τελευταία ημέρα της διάσκεψης πραγματοποιήθηκε και η ετήσια Γ.Σ, της EUAthletes η οποία εκτός των άλλων εξέλεξε και 4 νέα μέλη του ΔΣ.
Βρίσκεστε εδώ: News ΠΑ.Σ.Α.Π. Θετικά συμπεράσματα για τη «Διπλή Σταδιοδρομία»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject