Olympiakos Panathinaikos A.O. milon paok kifissia pegasus-polixnis athlos-orestiadas foinika-syrou ao-kalamata-80 ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
09-03-2025

Ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου με MVP Έγκλεσκαλνς νίκησε 3-1 τον Πήγασο και έκανε βήμα παραμονής

Rate this item
(0 votes)
Ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου με MVP Έγκλεσκαλνς νίκησε 3-1 τον Πήγασο και έκανε βήμα παραμονής
Download attachments:
Με τον Χέρμανς Έγκλεσκαλνς να δίνει ρεσιτάλ στην επίθεση και στο σερβίς και να αναδεικνύεται MVP ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου νίκησε τον Πήγασο Πολίχνης με 3-1 σετ στον πρώτο αγώνα για τη σειρά των πλέι άουτ.

 

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη έκανε το 1-0 στις νίκες και χρειάζεται άλλες δύο για να μείνει στην κατηγορία. Τον λόγο έχει πλέον η έδρα του Πηγάσου όπου την Κυριακή 16/3 θα γίνει ο δεύτερος αγώνας. Υπενθυμίζεται πως έχει υποβιβαστεί απ΄ευθείας και χωρίς πλέι άουτ ο Άθλος Ορεστιάδας.

 

Ο αγώνας ήταν μεγάλο ντέρμπι στα δύο πρώτα σετ όπου οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο. Ο Έγκλεσκαλνς σημείωσε 29 πόντους με 27/49 τελειωμένες επιθέσεις και ακολούθησε ο Τόρες με 19 και ο Μιχαήλοβιτς με 13.

 

Από τον Πήγασο πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιορντάνοφ με 24 πόντους και ακολούθησε ο Μέιερ με 13.

 

Το 1ο σετ σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Ο Τόρες έδωσε προβάδισμα 16-14 στον Φλοίσβο αλλά ο Πήγασος με Χοφ και Γιορντάνοφ προσπέρασε 18-20. Ο Φλοίσβος απέντησε με σερί 4-0 με τον Έγκλεσκαλνς και το μπλοκ του Μιχαήλοβιτς για το 22-21. Ο Ρούσεφ κράτησε τον Πήγασο μέσα στο σετ μειώνοντας σε 24-23 αλλά ο Μιχαήλοβιτς τελείωσε το σετ με 25-23 για το 1-0.

 

Ο Πήγασος με τον Γιορντάνοφ μπήκε δυνατά στο 2ο σετ και πήρε προβάδισμα 13-16 και 17-20. Στο 20-22 ο Τόρες και ο Μελλές με σερί 3-0 έδωσαν προβάδισμα στον Φλοίσβο 23-22. Ο Τόρες έχασε το σερβίς αλλά ο Μελλές έκανε το 24-23. Ο Ρούσεφ ισοφάρισε 24-24, ο Μιχαήλοβιτς έκανε λάθος για το 24-25, ο Εγκλεσκαλνς ισοφάρισε 25-25 και το σετ έκλέισε για τον Πήγασο με επιθέσεις των Μέιερ, Γιορντάνοφ για το 25-27.

 

Μετά το 1-1 σετ ο Φλοίσβος ανέβασε την πίεση στο σερβίς, ενώ ο Πήγασος έριξε τα ποσοστά του στην επίθεση. Με τον Μιχαήλοβιτς ο Φλοίσβος ξέφυγε 12-8. Από τότε μέχρι και το τέλος του σετ ο Φλοίσβος κράτησε το +4 και με 25-21 έκανε το 2-1 σετ.

 

Στο 4ο σετ μετά το 10-10 κρίθηκε ο αγώνας. Με μπλοκ του Βιλιμάνοβιτς και τα σερβίς του Έγκλεσκαλνς έγινε το 13-10. Με λάθη των παικτών του Πηγάσου έγινε το 16-11 και κάπου εκεί κρίθηκε ο αγώνας. Ο Πήγασος υποχώρησε και ο Φλοίσβος ανώτερος σε σερβίς και επίθεση έφτασε στη νίκη.

 

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Τσεκούρας, Παπαγιαννόπουλος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 16-14, 19-21, 25-23
2ο σετ: 6-8, 13-16, 19-21, 25-27
3ο σετ: 8-4, 16-12, 21-17, 25-21
4ο σετ: 8-7, 16-11, 21-15, 25-18

*Οι πόντοι του Φλοίσβου προήλθαν από 6 άσσους, 62 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν από 3 άσσους, 50 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 25-27, 25-21, 25-18) σε 123'

Α.Ο. ΦΛΟΙΣΒΟΣ (Κώστας Αρσενιάδης): Χαραλαμπίδης 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ), Μελλές 7 (6/9 επ., 1 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 13 (8/19 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ, 65% υπ. - 22% άριστες), Τόρες 19 (15/31 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 54% υπ. - 29% άριστες), Βιλιμάνοβιτς 3 (2/2 επ., 1 μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 29 (27/49 επ., 2 μπλοκ) / Σωνάκης (λ, 48% υπ. - 33% άριστες), Χριστόπουλος.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ντέγιαν Βουλίτσεβιτς): Χοφ 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Μέιερ 13 (10/30 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 33% υπ. - 14% άριστες), Γιορντάνοφ 24 (23/47 επ., 1 μπλοκ), Μαυροβουνιώτης 8 (8/19 επ., 29% υπ. - 14% άριστες), Γάτσης 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Ρούσεφ 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ) / Εφραιμίδης (λ, 43% υπ. - 25% άριστες), Βλαχόπουλος, Πασχαλέρης 1 (1/1 επ.), Αυγερινίδης 1 (1 άσσος), Κεσεσίδης.

 

MVP ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς

 

Πολυτιμότερος αθλητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Χέρμανς Έγκλεσκαλνς του Φλοίσβου. Την απονομή έκανε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

 

 

 

Ο προπονητής του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου members paron Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Καταρχάς θα δώσω συγχαρητήρια και στη δική μου ομάδα και στον Πήγασο.  Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν εξαιρετικά, είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό. Είναι παιχνίδια ζωής και θανάτου. Μια φάση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.  Είναι πολύ κοντά όλα.  Και η αλήθεια είναι ότι και στις δύο ομάδες άξιζε να είναι στην Α1. Απλά η Α1 είναι πολύ μικρή, 10 ομάδες είναι πολύ μικρή για το επίπεδο που έχουμε αυτή τη στιγμή στο volley. Είναι πολύ ψηλότερο το επίπεδο και υποβαθμίζει την ποιότητα που έχουμε το 10. Εν πάση περίπτωση, τα παιχνίδια κρίνονται σε λεπτομέρειες. Εντάξει, δύο σετ ήμασταν καλύτεροι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, αν μια φάση αντί για μέσα, πάει άουτ, ένα μπλοκ, μια άμυνα παραπάνω.  Είναι πολύ κοντά όλα. Εγώ δεν πανηγυρίζω. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.  Το νιώθαμε αυτό.  Το νιώθαμε από την αρχή και φαντάζομαι και άλλη ομάδα το ‘νιώθε.  Κάναμε το 1-0, τίποτα άλλο. Επιμένω ότι οι έδρες δεν μετράνε τόσο, έως καθόλου. Πάμε το επόμενο παιχνίδι».

 

Ο πασαδόρος του Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου members paron Νίκος Χριστόπουλος δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι όπως αναμενόταν. Οι δύο ομάδες που είναι υποψήφιες να πέσουν στην χαμηλότερη κατηγορία, στην Pre-League,  είναι και οι δύο πολύ δυνατές και αυτό φάνηκε και στο σημερινό παιχνίδι. Εμείς κρατάμε μόνο την νίκη, δεν κρατάμε κάτι άλλο. Ούτως ή άλλως το σύνολο των τριών νικών είναι αυτό που θα κρίνει την παραμονή. Οπότε αυτή η νίκη είναι σημαντική για να προχωρήσουμε. Κρατάμε μόνο την νίκη και προχωράμε στον επόμενο αγώνα».

 

Για τα καλά αποτελέσματα που πανηγύρισε ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου members paron στη διάρκεια της κανονικής περιόδου τόνισε: «Σίγουρα είναι ένα όπλο, αλλά δεν πρέπει να μας παρασύρει ότι κερδίσαμε μεγάλες ομάδες, είναι γεγονός. Παρ' όλα αυτά είναι τρία παιχνίδια που είναι do or die. Πρέπει να ζήσουμε ή να πεθάνουμε. Οπότε εμείς θα επιλέξουμε να ζήσουμε, νικώντας και προσπαθώντας να δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

 

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ντέγιαν Βουλίτσεβιτς δήλωσε: «Καταρχάς συγχαρητήρια στον Φλοίσβο. Κάποια λάθη μας στοίχησαν στο 1ο σετ, επιστρέψαμε στο 2ο και ισοφαρίσαμε την αναμέτρηση. Ήμασταν κακοί στην υποδοχή και σε κάποιες λάθος πάσες στη συνέχεια του παιχνιδιού στο 3ο- 4ο σετ. Παρ' όλα αυτά θα συνεχίσουμε τη μάχη, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στον τομέα της ψυχολογίας και θα πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, γιατί ο Πήγασος έχει αρκετά νέα παιδιά σε αντίθεση με τον Φλοίσβο που έχει πολύ έμπειρους παίκτες για να βελτιωθεί η ομάδα ενόψει της συνέχειας».

 

Ο ακραίος του Πήγασου Πολίχνης Λέον Μειερ δήλωσε: «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι αρκετά ανταγωνιστικό, ο Φλοίσβος έκανε ένα καλό παιχνίδι αλλά κι εμείς σταθήκαμε πολύ καλά. Ουσιαστικά κρίθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες αυτό το πρώτο παιχνίδι και πιστεύω πως αν βελτιωθούν κάποια πράγματα στην ομάδα τότε υπάρχουν ελπίδες και τύχη για την συνέχεια».

Volley League

Ημιτελικοί (πρόκριση στον τελικό σε 3 νίκες)

Πρώτος Αγώνας

Σάββατο 8 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 17.00 (ΕΡΤ-2): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-23, 25-22, 25-17) (νίκες: 1-0)

Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 17.00 (ΕΡΤ-Flix): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. F&U 3-0 (25-23, 27-25, 25-14) (νίκες: 1-0)

Δεύτερος Αγώνας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη, 16:30 (ΕΡΤ-2): Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ (νίκες: 0-1)

Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία, 19:00 (ΕΡΤ-2): Π.Α.Ο.Κ. F&U - Παναθηναϊκός Α.Ο. (νίκες: 0-1)

Τρίτος Αγώνας

Σάββατο 22 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 18.00 (ΕΡΤ-Flix): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα, 17.00 (ΕΡΤ-2): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. F&U

Tέταρτος Αγώνας (αν χρειαστεί)

Γυμναστήριο Κροίσος Πέρσης, Νέα Σμύρνη: Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena, Πυλαία:: Π.Α.Ο.Κ. F&U - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πέμπτος Αγώνας (αν χρειαστεί)

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη»: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Γυμναστήριο Μετς, Αθήνα: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. F&U

 



Volley League - Θέσεις 5-7

Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, 17.00: Ο.Φ.Η. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 3-2 (25-27, 25-23, 21-25, 25-19, 15-13)

Ρεπό Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας», Ερμούπολη, 19.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Α.Ο.Π.Κηφισιάς (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)

Ρεπό Ο.Φ.Η.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Ζηρίνειο», Κηφισιά, 18.00: Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Ο.Φ.Η. (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)

Ρεπό Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 6 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας», Ερμούπολη, 18.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Ο.Φ.Η. (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)

Ρεπό Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Κυριακή 13 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο «Ζηρίνειο», Κηφισιά, 18.00:  Α.Ο.Π.ΚηφισιάςΑ.Ο. Φοίνικας Σύρου (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)

Ρεπό Ο.Φ.Η.

Κυριακή 27 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο «Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο», 17:00: Ο.Φ.Η.  - Α.Ο.Π.Κηφισιάς (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)

Ρεπό Α.Ο. Φοίνικας Σύρου



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ 5-7
Θ. ΟΜΑΔΑ Β ΑΓ ΣΕΤ
5. Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 31 19 (39-37)
6. O.Φ.Η. 27 19 (34-37)
7. Α.Ο.Π.Κηφισιάς 26 18 (36-35)




Volley League - Play Out (στις 3 νίκες)


Κυριακή 9 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» Π. Φάληρο, 18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου - Πήγασος Πολίχνης 3-1 (25-23, 25-27, 25-21, 25-18) (νίκες: 1-0)


Κυριακή 16 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» Πολίχνη, 19.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Πήγασος Πολίχνης - A.O.Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου


Κυριακή 23 Μαρτίου 2025

Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» Π. Φάληρο, 18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου - Πήγασος Πολίχνης


Κυριακή 6 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» Πολίχνη, 18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Πήγασος Πολίχνης - A.O.Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου (αν χρειαστεί)


Κυριακή 13 Απριλίου 2025

Γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» Π. Φάληρο, 18.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube)Α.Ο. Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου - Πήγασος Πολίχνης (αν χρειαστεί)

4606343.jpg4606362.jpg4606373.jpgDSC_3755.jpg4606360.jpg4606369.jpg4606352.jpg4606342.jpgfloisvos_pigasospan.jpg4607472.jpg

Media











Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject