Χριστόφορος Σιαφάκας (Δήμαρχος Αρταίων)
«Συνεχίζουμε μία προσπάθεια να φιλοξενήσουμε κάποιες μεγάλες διοργανώσεις στον αθλητισμό σαν δημοτική αρχή. Δώσαμε τα διαπιστευτήρια μας και στις προηγούμενες διοργανώσεις και είναι για εμάς χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε το φάιναλ φορ του κυπέλλου ανδρών.
Πέρα από αυτό είναι σημαντικό -όπως λέω σε όλες τις διοργανώσεις- να περάσουμε και μία διαφορετική κουλτούρα στα παιδιά, με κουλτούρες που έχουν χαθεί, σωστά ιδανικά και σαν πρότυπα σαν περιοχή και σαν χώρα.
Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας εδώ, σας εύχομαι καλή διαμονή και να διεξαχθεί ένα καλό τουρνουά».
Χρήστος Γιώτης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αρταίων)
«Σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ έχουμε εξασφαλίσει τα πάντα για το γήπεδο. Υπάρχει τεράστια ζήτηση από τον κόσμο, το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και στους τρεις αγώνες.
Έχουμε ξεκινήσει σαν δημοτική αρχή μία συνεργασία από πέρυσι με την ομοσπονδία του βόλεϊ. Θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο τον κ.Καραμπέτσο και τον εκτελεστικό διευθυντή τον κ.Μπακοδήμο για όλη τη βοήθεια που έχει δώσει στην πόλη μας.
Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και να κερδίσει ο καλύτερος».
Δημήτρης Κοτσαρίνης (Μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.ΠΕ.)
«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Γιώργο Καραμπέτσο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας που μας τιμά με το να μας εμπιστεύεται τέτοιες διοργανώσεις.
Το γήπεδο είναι απόλυτα έτοιμο και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα της ΕΟΠΕ που έχει κάνει το γήπεδο κουκλί. Ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο ή θα δει τους αγώνες από την τηλεόραση θα διαπιστώσει ότι η διοργάνωση θα είναι αντάξια των τεσσάρων σωματείων που είναι τεράστια.
Η Άρτα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των μεγάλων γεγονότων του ελληνικού βόλεϊ με τη φιλοξενία πολλών διοργανώσεων. Από το κύπελλο γυναικών το 2023 και την προετοιμασία της Εθνικής γυναικών την ίδια χρονιά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων το καλοκαίρι του 2024, στον τελικό του Λιγκ Καπ και φέτος με το φάιναλ-4 του κυπέλλου ανδρών. Μάλιστα τον Μάιο η Εθνική ανδρών θα έρθει στην Άρτα για προετοιμασία και για τους αγώνες του Γκόλντεν Λιγκ.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες. Είμαι σίγουρος για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία».
Μαρίν Λέσκοφ (Αρχηγός Ο.Φ.Η.)
«Είναι πολύ ωραία για εμάς να είμαστε εδώ, να είμαστε μέρος αυτής της όμορφης διοργάνωσης δίπλα σε τρία από τα μεγαλύτερα ελληνικά κλαμπ και στο βόλεϊ.
Ήταν ένας από τους στόχους μας να βρεθούμε σε αυτό το φάιναλ φορ. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό, ήρθαμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας έχοντας ένα πολύ δύσκολο μας με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.
Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα και καλούς αθλητές, εμείς ήρθαμε όμως για να παλέψουμε σκληρά και να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ που μπορούμε.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, να γίνει ένα ωραίο τουρνουά και ο καλύτερος να κερδίσει».
Ντράγκαν Τράβιτσα (Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ)
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποδοχή και τη φιλοξενία. Νομίζω ότι όλοι λίγο-πολύ θα πούμε τα ίδια πράγματα, εγώ ελπίζω ότι θα έρθουν πολλές οικογένειες, πολλά παιδιά και θα ανάψουμε τη «φωτιά» σε κάποια παιδιά για να αγαπήσουν το βόλεϊ.
Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους που αγαπάνε το βόλεϊ, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν».
Ανδρέας Φράγκος (Αρχηγός Παναθηναϊκού Α.Ο.)
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους οικοδεσπότες και τη διοργανώτρια αρχή. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν το άθλημα μας στην επαρχία. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος, να κερδίσουμε στα μάτια του κόσμου ως άθλημα.
Φέτος έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχει φανεί ότι υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, εύχομαι αυτές τις δύο μέρες να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο που μας βλέπει».
Γιάννης Τακουρίδης (Αρχηγός Π.Α.Ο.Κ. F&U)
«Είμαστε εδώ με τρεις αντιπάλους που είναι πολύ δυνατοί, ο καθένας έχει ξεχωρίσει στους αγώνες που έδωσε μέσα στη σεζόν. Εμείς είχαμε μία κακή αρχή, αλλά είμαστε βελτιωμένοι στο δεύτερο μισό και ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι και να παρουσιάσουμε ένα καλό θέαμα».
Γιάννης Καλμαζίδης (Προπονητής Ο.Φ.Η.)
«Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στο ωραίο γεγονός αυτό, να είμαστε εδώ και να παίξουμε το φάιναλ φορ. Είμαστε για πρώτη φορά εδώ σαν ΟΦΗ, είναι μεγάλη χαρά για εμάς, είναι κάτι που το θέλαμε πολύ. Καταφέραμε να προκριθούμε, αλλά έχουμε τη δίψα και τη θέληση να πάμε ένα βήμα παραπάνω.
Ξέρουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ξαναβρεθεί σε αυτήν την κατάσταση, έχουν σηκώσει και το κύπελλο, αλλά εμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας και ελπίζω να μπορέσουμε να βγάλουμε το παιχνίδι μας και να παίξουμε πολύ καλά αύριο.
Αν ο αντίπαλος -που ο αντίπαλος ξέρουμε όλοι πόσο ικανός είναι- αλλά αν δεν παίξει το καλύτερο του ματς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ανατροπή. Άλλωστε το κύπελλο είναι ο θεσμός τον εκπλήξεων».
Αντρέα Γκαρντίνι (Προπονητής Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ)
«Ευχαριστούμε την Άρτα για τη φιλοξενία στο φάιναλ φορ, αυτό είναι πολύ σημαντικό για να διαφημίσουμε το βόλεϊ σε όλη την Ελλάδα. Σίγουρα έχουμε πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσουμε, αλλά ο στόχος μας ήταν να προετοιμάσουμε την ομάδα για να είμαστε έτοιμοι.
Σίγουρα θα είναι τρεις πολύ δυνατοί αγώνες, δικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους».
Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Παναθηναϊκού Α.Ο.)
«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή για αυτή τη φιλοξενία και επίσης να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο για την καλοκαιρινή προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδος. Έχουμε ανάγκη η Εθνική μας ομάδα να ανέβει επίπεδο και μας δίνεται η ευκαιρία με το golden league.
Όσο για την ομάδα μου, είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σε ένα ακόμη φάιναλ φορ και αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς από τη μεριά μας είναι να συνεχίσουμε το ήθος που υπάρχει στις ομάδες μας, τις ομάδες της Volley League και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο.
Έτσι λοιπόν εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».
Γιόσκο Μιλενκόσκι (Προπονητής Π.Α.Ο.Κ. F&U)
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη συμμετοχή μας στο λιγκ καπ. Ευχαριστώ πολύ τους οικοδεσπότες, είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι τέλεια στο οργανωτικό κομμάτι.
Ελπίζω να γίνουν καλοί αγώνες και είμαι σίγουρος ότι η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει.
Ο μαραθώνιος με τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, ούτε εγώ δεν θυμάμαι πόσα ματς έχουμε παίξει αυτόν τον καιρό. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε καλό βόλεϊ, δεν είμαστε το φαβορί αλλά κανείς δεν μπορεί να στερήσει από εμάς τις ελπίδες που έχουμε».
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Παρασκευή 28 Μαρτίου 2025
17.00, ΕΡΤ-3: Ο.Φ.Η. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ΟΝΕΧ
20.00, ΕΡΤ-3: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ. F&U
Σάββατο 29 Μαρτίου 2025
19.00, ΕΡΤ-2: Τελικός
ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ
1981: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ)
1982: Παναθηναϊκός (Κονσταντινέσκου)
1983: Ολυμπιακός (Ζαχάριεφ)
1984: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα)
1985: Παναθηναϊκός (Μπαντόρα)
1987*: Δημόκριτος (Γκαϊντατζής)
1989: Ολυμπιακός (Λάιος)
1990: Ολυμπιακός (Λάιος)
1992: Ολυμπιακός (Λάιος)
1993: Ολυμπιακός (Κόντρα)
1994*: Ολυμπιακός (Κόντρα)
1997: Ολυμπιακός (Μοντάλι)
1998: Ολυμπιακός (Μοντάλι)
1999: Ολυμπιακός (Γκάετς)
2000: Ηρακλής (Λεώνης)
2001: Ολυμπιακός (Ρίτσι)
2002: Ηρακλής (Λεώνης)
2003: ΑΕ Νίκαια (Δρίκος)
2004: Ηρακλής (Λεώνης)
2005: Ηρακλής (Λεώνης)
2006: Ηρακλής (Λεώνης)
2007: Παναθηναϊκός (Ντο Σάντος)
2008: Παναθηναϊκός (Μπερούτο)
2009: Ολυμπιακός (Κρίστιανσον)
2010: Παναθηναϊκός (Στ. Καζάζης)
2011: Ολυμπιακός (Καλμαζίδης)
2012: Ηρακλής (Δρίκος)
2013: Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης)
2014: Ολυμπιακός (Δ. Καζάζης)
2015: ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης)
2016: Ολυμπιακός (Πιάτσα)
2017: Ολυμπιακός (Μπόσκαν)
2018: ΠΑΟΚ (Ρίτσι)
2019: ΠΑΟΚ (Φιλίποφ)
2020: Ματαιώθηκε λόγω πανδημίας covid-19
2021: Ματαιώθηκε λόγω πανδημίας covid-19
2022: ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης)
2023: ΠΑΟΚ (Μιλένκοσκι)
2024: Ολυμπιακός (Καστελάνι)
ΟΙ MVP
1998: Μάριος Γκιούρδας (Ολυμπιακός)
1999: Βασίλης Κουρνέτας (Ολυμπιακός)
2000: Αντρέι Κράβαρικ (Γ.Σ.Ηρακλής)
2001: Μάριος Γκιούρδας (Ολυμπιακός)
2002: Τομ Χοφ (Γ.Σ.Ηρακλής)
2003: Χόρχε Ελγέτα (Α.Ε.Νίκαια)
2004: Νίκι Ζελιάσκοφ (Γ.Σ.Ηρακλής)
2005: Μάριος Γκιούρδας (Γ.Σ.Ηρακλής)
2006: Κλέιτον Στάνλεϊ (Γ.Σ.Ηρακλής)
2007: Αμαράλ Ντάντε (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
2008: Λίμπερμαν Αγκάμεζ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
2009: Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός)
2010: Λίμπερμαν Αγκάμεζ (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
2011: Ρονάλντο Ντεσπέιν (Ολυμπιακός)
2012: Ρολάντο Ντεσπέιν (Γ.Σ.Ηρακλής)
2013: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)
2014: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός)
2015: Βασίλης Κουρνέτας (Π.Α.Ο.Κ.)
2016: Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Ολυμπιακός)
2017: Κονσταντίν Τσούπκοβιτς (Ολυμπιακός)
2018: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
2019: Γκάρετ Μουαγκουτούτια (ΠΑΟΚ)
2020: Ματαιώθηκε λόγω πανδημία covid-19
2021: Ματαιώθηκε λόγω πανδημία covid-19
2022: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
2023: Αλέξανδρος Ράπτης (ΠΑΟΚ)
2024: Δημήτρης Τζούριτς (Ολυμπιακός)
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
17 τίτλοι
Ολυμπιακός (1981, 1983, 1989, 1990, 1992, 1993, 1997, 1998, 1999, 2001, 2009, 2011, 2013, 2014, 2016, 2017, 2024)
6 τίτλοι
Παναθηναϊκός (1982, 1984, 1985, 2007, 2008, 2010)
Ηρακλής (2000, 2002, 2004, 2005, 2006, 2012)
5 τίτλοι
ΠΑΟΚ (2015, 2018, 2019, 2022, 2023)
1 τίτλος
ΑΕ Νίκαια (2003), Δημόκριτος (1987)
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
5 τίτλοι
Λεώνης Αλέκος (Ηρακλής: 2000, 2002, 2004, 2005, 2006)
3 τίτλοι
Καλμαζίδης Γιάννης (Ολυμπιακός: 2011, ΠΑΟΚ: 2015, 2022)
Γιάννης Λάιος (Ολυμπιακός: 1989, 1990, 1992)
2 τίτλοι
Ρίτσι Ντανιέλε (Ολυμπιακός: 2001, ΠΑΟΚ: 2018)
Δρίκος Σωτήρης (ΑΕ Νίκαια: 2003, Ηρακλής: 2012)
Ζαχάριεφ Ντιμίτρι (Ολυμπιακός: 1981, 1983)
Καζάζης Δημήτρης (Ολυμπιακός: 2013, 2014)
Μοντάλι Τζιαμπάολο (Ολυμπιακός: 1997, 1998)
Μπαντόρα Γιάνους (Παναθηναϊκός: 1984, 1985)
Κόντρα Βλαντιμίρ (Ολυμπιακός: 1993, 1994)
1 τίτλος
Ντάνιελ Καστελάνι (Ολυμπιακός: 2024)
Γιόσκο Μιλένκοσκι (ΠΑΟΚ: 2023)
Γιούρι Φιλίποφ (ΠΑΟΚ: 2019)
Γκάετς Ζόραν (Ολυμπιακός: 1999)
Καζάζης Στέλιος (Παναθηναϊκός: 2010)
Κονσταντινέσκου Αουρέλ (Παναθηναϊκός: 1982)
Ντο Σάντος Φρανσίσκο (Παναθηναϊκός: 2007)
Μπερούτο Μάουρο (Παναθηναϊκός: 2008)
Κρίστιανσον Αντερς (Ολυμπιακός: 2009)
Ρομπέρτο Πιάτσα (Ολυμπιακός: 2016)
Σλόμπονταν Μπόσκαν (Ολυμπιακός: 2017)
ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
9 ΤΙΤΛΟΙ: Ντράγκοβιτς, Χριστοφιδέλης
7 ΤΙΤΛΟΙ: Θεοδωρίδης Αν., Κοκκινάκης, Κουρνέτας, Στεφάνου
6 ΤΙΤΛΟΙ: Γκιούρδας, Κράβαρικ, Σωτηρίου Σ., Τριανταφυλλίδης
5 ΤΙΤΛΟΙ: Τακουρίδης, Φιλίποφ, Χοφ, Ψάρρας Σ., Φάκας.
4 ΤΙΤΛΟΙ: Τερζής, Αγκάμεζ, Αμαριανάκης, Γκιρτζίκης, Ζελιάσκοφ, Ιωαννίδης, Καζάζης Δ., Καζάζης Στ., Καλμαζίδης, Λυκούδης, Μηνούδης, Μουστακίδης, Μπάεφ, Πολύζος, Σμαραγδής, Τσακιρόπουλος.
3 ΤΙΤΛΟΙ: Τζούριτς, Κουμεντάκης Ρ., Σαφράνοβιτς, Ανδρεάδης, Γαλάκος, Γάτσης Τ., Γκόμεζ, Καριπίδης, Κολιόπουλος, Λάππας, Μαλουσάρης, Μποζίδης, Μπούτος, Ξενάκης, Ξεροβάσιλας, Πανταλέων, Πρωτοψάλτης, Σουλτανόπουλος, Τεντζέρης, Τερζάκης
2 ΤΙΤΛΟΙ: Καρασαββίδης, Ζουπάνι, Γουόλς Μπρ., Κωνσταντινίδης, Αγγελίδης Χ., Αλεξίου, Αλεξούδης, Ανδρεόπουλος, Γιορντάνοφ, Γιούρισιτς, Γκούζντα, Δεσλής, Δωριάδης, Εφραιμίδης Δ., Ηλιόπουλος, Καλαϊτζίδης, Κουμπλής, Κυριαζής, Λάιος, Μαρούλης, Μαρτσέλο, Μέλκας, Μιχαλόπουλος, Μητρόπουλος, Μπολ, Μπρουκς, Ντεσπέιν, Ντονάς, Νικολογιάννης, Ντάντε, Ουτζής, Θοδωρής Παπαδημητρίου, Προσαλίκας, Προύσαλης, Στάνλεϊ, Στιβαχτής, Τζεβελεκίδης, Τζελάτι, Φράγκος, Παντακίδης, Πελεκούδας, Σακόγλου,
1 ΤΙΤΛΟΣ: Βαϊόπουλος, Κομητούδης, Στερν, Γκουσταβάο, Χανδρινός Σπ., Τράβιτσα, Τζιάβρας, Δαλακούρας Αν., Ιντάλγκο, Παγένκ, Μιχελάκης, Γιόρνα, Μούχλιας Β., Βουλκίδης, Σκρεντό, Ηλίας, Βαν Ντεν Ντρις, Ράπτης, Πετρέας, Κουκλίνσκι Π., Μπαρνς Ρ., Ούντρις Α., Μπράουν, Τζιουμάκας Στ., Ν. Εφραιμίδης, Κλαπβάικ, Γκόρτσανιουκ, Καπετανίδης, Μουαγκουτούτια, Όκολιτς, Αλεξόπουλος, Αμαξόπουλος, Αναστασιάδης, Αστράς, Άτος Κόστα, Βαρδής, Βίλντε, Βολουδάκης, Βούγιεβιτς, Γεωργαντής, Γιαμπλόνσκι, Γιώτας, Γκαβρίλοφ, Γκαράς, Γκουντάκος, Γκρανβορκά, Δημητρακόπουλος, Διαμαντόπουλος, Δεληπρίμης, Έγκλεσκαλνς, Ελγκέτα, Εστράδα, Ζαγκούμνι, Καλντέιρα, Καραμαρούδης, Κιόσης, Κοκκιναράς, Κονσταντίνοφ, Κουζούνης, Κολτσιάκης, Κουρκουμέλης, Κουρούπης, Κούστας, Κωτσαράς, Λιάσκος, Μανουσαρίδης, Μαριάτος, Μάρκου, Μαυράκης, Μαυρίδης, Μέρλο, Μητρούδης, Μίλκοβιτς, Μινούτσι, Μίχαλος, Μπαμπαλιούτας, Μπαρμπούδης, Μπέλος, Μπουτσορής, Μπρίζοβιτς, Νταφ, Ντιάζ, Ντίνας, Όγκουρτσακ, Ουρμπάνοβιτς, Ούρναουτ, Παπαγγελόπουλος, Παπαδόπουλος Τζ., Παπαδόπουλος Χ., Παπάζογλου, Πασπαλάς, Παυλίδης, Ποπόφ, Ποτότσνικ, Πρίντι, Ρανγκέλ, Ριβέρα, Ρουμελιωτάκης, Ρουμελιώτης Ν., Ρούνοφ, Ρόχας, Σαμαράς, Σαμικά, Σαμουήλης, Σαμπάνης, Σαρακινός, Σάτσχιν, Σπίνου, Σφενδυλάκης, Ταμπουρατζής, Τζιουμάκας, Τσέργας, Τσιγαρίδας, Τσουκ, Τσούπκοβιτς, Χαριτωνίδης, Χατζηαντωνίου, Χελντ, Χιμένες, Γκιόν, Βάλκιερς, Ουτσίκοφ, Στίγγας, Θάνος Παπαδημητρίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
• Το 1987 στο κύπελλο δεν έλαβαν μέρος ομάδες της Α΄ εθνικής.
• Το 1994 το κύπελλο έγινε υπό τη μορφή τουρνουά φάιναλ-4 στο Λουτράκι αφιερωμένο στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη. Στο τουρνουά αυτό δεν έλαβαν μέρος οι διεθνείς παίκτες που προετοιμάζονταν με την εθνική ομάδα για το Κοσμοβόλεϊ της Αθήνας.
• Για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν έγιναν διοργανώσεις το 1986, το 1988, το 1991, το 1995 και το 1996.
• Από το 1998 έως το 2002 η τελική φάση του Κυπέλλου έγινε με τη μορφή Final 4.
• Από τo 2003 μέχρι και τo 2007 η τελική φάση διεξήχθη υπό τη μορφή Final 8.
ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ
1981 (Αθήνα): Ολυμπιακός - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0 (16-14, 15-10, 15-11)
1982 (Αθήνα): Παναθηναϊκός - Έσπερος Βυζαντίου 3-0 (15-04, 15-02, 17-15)
1983 (Πειραιάς): Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (16-14, 15-11, 04-15, 15-08)
1984 (Αθήνα): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-1 (15-11, 09-15, 15-09, 15-13)
1985 (Πειραιάς): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 3-0 (15-13, 16-14, 15-07)
1987* (Μίκρα): Δημόκριτος - ΧΑΝΘ 3-0 (15-06, 15-13, 15-12)
1989 (Ν. Σμύρνη): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-06, 15-13, 15-12)
1990 (Ν. Σμύρνη): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-0 (15-11, 15-12, 17-15)
1992 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-04, 15-10, 15-05)
1993 (Θεσσαλονίκη): Ολυμπιακός - Ορεστιάδα 3-0 (15-7, 15-12, 15-05)
1994* (Λουτράκι): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-08, 15-12, 15-06)
1997 (Λαμία): Ολυμπιακός - Άρης 3-1 (06-15, 15-03, 15-08, 15-07)
1998 (Πύργος): Ολυμπιακός - Άρης 3-0 (15-13, 17-16, 15-04)
1999 (Δράμα): Ολυμπιακός - ΑΕΚ 3-1 (25-16, 21-25, 26-17, 26-24)
2000 (Πάτρα): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-0 (25-20, 25-21, 25-21)
2001 (Ξάνθη): Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-0 (27-25, 25-21, 25-16)
2002 (Θεσσαλονίκη): Ηρακλής - Άρης 3-1 (25-20, 25-27, 25-19, 25-19)
2003 (Καλαμάτα): Νίκαια - Παναθηναϊκός 3-2 (25-22, 25-27, 25-21, 22-25, 18-16)
2004 (Ορεστιάδα): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-1 (22-25, 25-23, 25-17, 25-19)
2005 (Ρέθυμνο): Ηρακλής - Ολυμπιακός 3-0 (27-25, 25-20, 25-21)
2006 (Αμαλιάδα): Ηρακλής - Παναθηναϊκός 3-0 (25-19, 25-17, 25-22)
2007 (Πάτρα): Παναθηναϊκός – Λαμία 3-0 (25-17, 25-21, 26-24)
2008 (Ορεστιάδα): Παναθηναϊκός – Ε.Α. Πάτρας 3-1 (21-25, 25-16, 25-18, 25-17)
2009 (Φάληρο - Τροκαντερό): Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-2 (25-23, 22-25, 23-25, 25-20, 17-15)
2010 (Φάληρο - Τροκαντερό): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-2 (20-25, 25-22, 22-25, 25-23, 18-16)
2011 (Ορεστιάδα): Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-1 (21-25, 25-20, 25-21, 25-12)
2012 (Ερμούπολη): Ηρακλής - Λαμία 3-0 (25-21, 25-20, 25-19)
2013 (Ρέθυμνο): Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου 3-0 (28-26, 25-21, 25-22)
2014 (Καλαμάτα): Ολυμπιακός – ΑΟ Κηφισιάς 3-1 (19-25, 25-18, 25-20, 25-23)
2015 (Ερμούπολη): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1 (25-21, 26-28, 25-22, 25-22)
2016 (Γλυφάδα): ΑΟΠ Κηφισιάς - Ολυμπιακός 0-3 (19-25, 23-25, 22-25)
2017 (Θεσσαλονίκη): ΑΟΠ Κηφισιάς - Ολυμπιακός 1-3 (13-25, 25-19, 22-25, 27-29)
2018 (Φαληράκι): ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-0 (25-18, 25-16, 25-18)
2019 (Ιεράπετρα): ΠΑΟΚ-Ηρακλής 3-1 (20-25, 25-12, 25-20, 27-25)
2022 (Γλυφάδα): ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - ΠΑΟΚ 0-3 (18-25, 31-33, 19-25)
2023 (Καλαμάτα): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. 1-3 (25-18, 20-25, 21-25, 21-25)
2024 (Λάρισα): Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2-3 (25-19, 19-25, 22-25, 25-22, 14-16)