Olympiakos Panathinaikos A.O. milon paok kifissia pegasus-polixnis athlos-orestiadas foinika-syrou ao-kalamata-80 ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
19-10-2024

Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Ο Ο.Φ.Η. πέρασε στους «8» με το 3-0 επί του Φοίνικα και θα υποδεχτεί τον Άθλο

Rate this item
(0 votes)
Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: Ο Ο.Φ.Η. πέρασε στους «8» με το 3-0 επί του Φοίνικα και θα υποδεχτεί τον Άθλο
Download attachments:
Ο Ο.Φ.Η. με υπεροχή σε σερβίς και επίθεση νίκησε τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου θα αντιμετωπίσει τον Άθλο Ορεστιάδας σε μονή αναμέτρηση και πάλι στην Κρήτη.
Η αξιόμαχη ομάδα του Φοίνικα, κόντραρε για δυο σετ τον ΟΦΗ, αλλά στο τρίτο, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, με την ψυχολογία και τον κόσμο στο πλευρό της, πήρε σχετικά εύκολα το τρίτο, για την καθαρή νίκη του ΟΦΗ.

Στο πρώτο σετ, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 13-9 και 14-11, αλλά ο Φοίνικας με τον Ασπιώτη, εβαλε σε πρόβλημα τους γηπεδούχους.

Με κρίσιμους πόντους του Μιχαίλοβιτς, ο ΟΦΗ προηγήθηκε με 22-20 και έφτασε στο πρώτο σετ μπολ με 24-22, αλλά η φάση που έκρινε το σετ, έγινε στο 24-23.

Ο Μάκινεν κάρφωσε δυνατά, οι διαιτητές έδειξαν μπλοκ-άουτ, αλλά η απόφαση του Καλμαζίδη να ζητήσει VAR (το παιχνίδι έγινε με video check), τον δικαίωσε (για μπλοκ άουτ) και ο ΟΦΗ πήρε το σετ με 26-24.

Στο δεύτερο σετ, ο Φοίνικας ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 12-15 και 14-17, αλλά ο ΟΦΗ ισοφάρισε 18-18 και 20-20 με τον Μάκινεν και να περάσει και μπροστά με 23-21 ξανά με τον Φινλανδό ακραίο.

Η φάση που σήκωσε σκόνη στο σετ, έγινε στο 24-21, με τον Ασπιώτη να καρφώνει άουτ.

Ο προπονητής του Φοίνικα Νίκος Ζαλμάς, ζήτησε VAR, για φιλέ παίκτη του ΟΦΗ, αλλά αφού εξετάστηκε η φάση, οι διαιτητές είπαν ότι παίκτης του ΟΦΗ ακούμπησε το φιλέ, αφού ο πόντος είχε τελειώσει απο το χτύπημα του Ασπιώτη.

Για την φάση αυτή, διαμαρτυρήθηκε, ο προπονητής του Φοίνικα.

Με καλή ψυχολογία απο το 2-0, ο ΟΦΗ έκανε το καλύτερο του σετ (το τρίτο).

Προηγήθηκε με 14-11 και 20-14 με τρομερό καρφί του Φορμέλα, για να κλείσει εύκολα το σετ με 25-19.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγύρισαν με τους φιλάθλους, την πρώτη μεγάλη νίκη, της σεζόν. 

Διαιτητές: Αγγελίδης, Τραχαλάκη, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Πετροπούλου, Ξυδάκης, Γραμματεία: Παπαδάκη.

Διακύμανση:

1ο σετ: 8-6, 16-13, 21-19, 25-23

2ο σετ: 7-8, 13-16, 21-20, 25-22

3ο σετ: 8-5, 16-13, 21-15, 21-19

*Οι πόντοι του Ο.Φ.Η. προήλθαν: 1 άσσος, 46 επιθέσεις, 7 μπλοκ, 21 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 36 επιθέσεις, 5 μπλοκ, 20 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-22, 25-19) σε 96΄.

Ο.Φ.Η. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μακίνεν 13π. (13/26επ., 56%υπ., 24%αρ.), Ράμος Πέρεζ 6 (2/4επ., 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 8 (4/7επ., 3 μπλοκ, 1 άσσος), Φορμέλα 11 (11/23επ., 53%υπ., 27%αρ.), Μιχαήλοβιτς 15 (15/26επ.), Λεσκόφ 1 (1/2επ.) / Μιχελάκης (λ. - 80%υπ., 60%αρ.), Ρουμελιωτάκης, Γκόνας.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκος Ζαλμάς): Βαϊόπουλος 5 (3/9επ., 2 μπλοκ), Χαρόνγκα 6 (6/17επ., 52%υπ., 35%αρ.), Ρέγκο Ρικάρντο 7 (6/20επ., 1 μπλοκ, 78%υπ., 39%αρ.), Ασπιώτης 13 (12/23επ., 1 άσσος), Σκρούντερς 2 (1/3επ., 1 άσσος), Μορέιρα 7 (5/7επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ. - 77%υπ., 62%αρ.), Αλεξάκης, Αραμπόπουλος, Ρουσσόπουλος, Μίλης 4 (3/9επ., 1 άσσος).

 

Ο προπονητής του Ο.Φ.Η. Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Κερδίσαμε μια ομάδα που είναι στην Volley League, για πάρα πολλά χρόνια. Με πολύ καλές θέσεις, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε ότι ξαναβρίσκει δυνάμεις η ομάδα της Σύρου, κάτι που μας χαροποιεί όλους μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Σε αυτό το θεσμό, αυτός που κερδίζει συνεχίζει, αυτός που χάνει, τελειώνει απο τον θεσμό. Κάθε φορά που θα παίζουμε θα προσπαθούμε να κερδίζουμε. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουμε καλύτερα. Αλλά θέλω να βλέπω αυτήν την εικόνα. Αν υπάρχει αυτή η μαχητικότητα και η θέληση, στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι με την προσπάθεια μας. Μακάρι να κερδίσουμε και περισσότερο κόσμο. Η ομάδα βγάζει υγεία. Τους θέλουμε κοντά μας πάντα και όταν κερδίζουμε και όταν χάνει».

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Είχαμε πει από την αρχή ότι θα το χρησιμοποιήσουμε αυτό το ματς στο πλαίσιο της προετοιμασίας γιατί ούτε πολλά φιλικά είχαμε και αυτά που δώσαμε είμαστε εντελώς ανέτοιμοι λόγω των πολλών τραυματισμών.  Και πραγματικά σήμερα ανεξάρτητα πως θα πήγαινε το σκορ έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε λίγο τον Ασπιώτη να δούμε σε τι κατάσταση είναι, συν κάποια άλλα παιδιά που παραμένουν ακόμα έξω. Νομίζω ότι για δυο, δυόμιση  σετ κρατήσαμε καλά κάποια πράγματα, μπορεί λίγο η τύχη στο τέλος των σετ, λίγο ο βαθμός ετοιμότητας του ΟΦΗ που είναι μεγαλύτερος από μας, πήρε τα δυο πρώτα σετ πραγματικά στην κόντρα. Συγκριτικά με το προηγούμενο ματς που παίξαμε πριν από 10 μέρες σίγουρα κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα για να μπορούμε να σταθούμε στο γήπεδο. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα και το λέω για τους δικούς μου ανθρώπους για να μη παραξενεύονται, ελπίζω να είμαστε ετοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος και όπως είπα παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας που παρουσιάζει εδώ και αρκετό καιρό. Για μας πρωτεύον είναι να μπουν οι τραυματίες και από την επόμενη εβδομάδα, να μπουν όλοι μέσα στο γήπεδο. Στόχος του Φοίνικα είναι να μην ταλαιπωρηθούμε με τα περσινά, αν μπορέσει να μην παίξει καθόλου play out. Είναι μια εντελώς καινούργια ομάδα, μόνο ο Ακης Ασπιώτης έχει μείνει από πέρσι, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο σήμερα. Όποτε σε πρώτη φάση θελουμε να μην είμαστε στις θέσεις των play out για να υπάρχει ένα βήμα προόδου σχετικά με την περσινή χρονιά. Η χρόνια είναι πολύ μεγάλη, θα πάει μέχρι τον Απρίλιο, όποτε εμείς δουλεύουμε με γνώμονα αυτό. Καλή επιτυχία στο Γιάννη, τα παιδιά και σ όλο το κλαμπ για τα βήματα προόδου που κάνει. Είναι πολύ σημαντικό για τις επαρχιακές ομάδες να πηγαίνουν παραπάνω».


O Φάνης Ρουσσόπουλος του Φοίνικα είπε: «Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ και εμείς τώρα θα κοιτάξουμε την πορεία. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι, να ευχηθώ καλή σεζόν με υγεία στους αθλητές και στις ομάδες, να πάει το πρωτάθλημα όσο καλύτερα γίνεται. Από κει και πέρα εμείς δεν  είμασταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε συγκεκριμένα σημεία αλλά  θεωρώ ότι σαν ομάδα έχουμε να δώσουμε πολλά ακόμα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Η ομάδα της Σύρου ανά τα χρόνια έχει δείξει πόσο ανταγωνιστική μπορεί να γίνει, είχε πολύ καλές παρουσίες στα πρωταθλήματα, όποτε πιστεύω φέτος είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψει το καλό πρόσωπο του φοίνικα στη Volley League. Ο καθένας μας ξέρει που μπορεί να φτάσει ώστε να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

 

Ο κεντρικός του ΟΦΗ Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε: «Δεν παίξαμε το βόλεϊ που μπορούμε. Οι ομάδες είναι ακόμη σφιχτές. Παιχνίδι με παιχνίδι θα παίξουμε ακόμα καλύτερα. Σήμερα παίξαμε ένα 45-50% των δυνατοτήτων μας. Ο πρόεδρος κ. Δανδάλης έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό σύνολο. Στόχος στο Λίγκ Καπ είναι να φτάσουμε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και απο εκεί και μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Για το πρωτάθλημα, στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και ότι καλύτερο έρθει. Ήταν όμορφη η ατμόσφαιρα, σε ωραία πλαίσια, απο τον κόσμο που μας βοήθησε, σε κόσμια πλαίσια. Παιχνίδι με παιχνίδι περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Θα γινόμαστε και καλύτεροι σαν ομάδα και ο κόσμος είναι ο 7ος παίκτης, ώστε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

 

League Cup «Νίκος Σαμαράς» - Προκριματική Φάση


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Γυμναστήριο Βαρδινογιάννειο, Ηράκλειο Κρήτης 17.00 (Live Streaming, ESAP T.V. You Tube): Ο.Φ.Η. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 3-0 (25-23, 25-22, 25-19)

Γυμναστήριο Φερών 17.45 (Live Streaming, ESAP T.V. You Tube): Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φλοίσβος Π. Φαλήρου 3-0 (25-23, 25-17, 25-17)
Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τονονίδης, Παρατηρητής: Σαρδάνης, Επόπτες: Γκοντολιά, Κυρούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ - Νοκ άουτ - Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2024
1ος προημιτελικός: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς
2ος προημιτελικός: Ο.Φ.Η. - Α.Ο. Άθλος Oρεστιάδας
3ος προημιτελικός: Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων - Παναθηναϊκός Α.Ο.
4ος προημιτελικός: Πήγασος Πολίχνης - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ - Νοκ άουτ - Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2024
Νικητής 1ου προημιτελικού - Νικητής 2ου προημιτελικού
Νικητής 3ου προημιτελικού - Νικητής 4ου προημιτελικού

ΤΕΛΙΚΟΣ - Νοκ άουτ - Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024
Νικητής 1ου ημιτελικού - Νικητής 2ου ημιτελικού
*Σε ουδέτερη έδρα.

Media



Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject