Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
04-02-2015

Ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Rate this item
(1 Vote)
Volleyleague
Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Βραχάτι τον Παμβοχαϊκό με 3-0 σετ και πήραν την πρόκριση για την 8αδα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Παμβοχαϊκός μπήκε δυνατά με προβάδισμα 9-5. Ο Ολυμπιακός με τον Κοΐστρα στη βασική του σύνθεση απάντησε με μπλοκ και ισοφάρισε 13-13. Ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με δύο πόντους στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ τους και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του σετ (25-23).

Οι επιθέσεις από Χριστοφιδέλη, Γιούρισιτς και Κλαρκ έδωσαν γρήγορα ένα προβάδισμα τριών πόντων (1-4). Ο Παμβοχαϊκός προσπάθησε να απαντήσει και με δυο διαδοχικούς πόντους μείωσε στο 6-8, αλλά ο Κόϊστρα με δυο σερί πόντους (ένα καρφί και έναν άσσο) πήγε ξανά τη διαφορά στο +4 (6-10). Η λειτουργία του «ερυθρόλευκου» μπλοκ είχε βελτιωθεί αισθητά και οι Πειραιώτες πήγαν μπροστά με διαφορά τεσσάρων πόντων και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (12-16). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να μειώσουν σε 17-19, στο σημείο που ο Δημήτρης Καζάζης ζήτησε το πρώτο δικό του τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός που δημιουργούσε προβλήματα στην υποδοχή των γηπεδούχων διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμά του φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, στο +6 (17-23) με πέντε διαδοχικούς πόντους και πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 18-25 κάνοντας το 0-2.

 Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός με άσσο του Κόϊστρα απέκτησε προβάδισμα τριών πόντων (12-15) αλλά ο Παμβοχαϊκός με σερί 4-0 πέρασε μπροστά 16-15 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Με Κλαρκ και Κοκκινάκη ο Ολυμπιακός πήρε πάλι το προβάδισμα με 20-17. Ο Παμβοχαϊκός μείωσε σε 20-19 αλλά ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Κλαρκ και καλό μπλοκ έφτασε στη νίκη.
το ματς. Η συνέχεια ωστόσο
 
*Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 37 επιθέσεις, 4 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 6 άσσους, 38 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων
 
Τα σετ: 0-3 (23-25, 18-25, 20-25)
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής 1 (1 άσσος), Βανδώρος 6 (6/10 επ, 52% υπ - 33% άριστες), Παπαδόπουλος 2 (2/4 επ), Κανέλλος 9 (6/12 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 9 (6/17 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 50% υπ - 35% άριστες), Ντουσάρμ 19 (17/36 επ, 2 άσσοι) / Ζήσης (λ, 44% υπ - 33% άριστες), Μακρυγιάννης, Στεβάνοβιτς, Ρόου
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9 (8/16 επ, 1 μπλοκ, 64% υπ - 57% άριστες), Γιούρισιτς 7 (5/5 επ, 2 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 3 (3/3 επ, 44% υπ - 44% άριστες), Προύσαλης 1 (1 μπλοκ), Κόιστρα 10 (5/10 επ, 2 άσσοι, 3 μπλοκ), Κλαρκ 11 (9/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Στεφάνου (λ, 64% υπ - 64% άριστες), Κοκκινάκης 7 (7/14 επ, 69% υπ - 62% άριστες), Σωτηρίου, Τακουρίδης 4 (1/3 επ, 3 άσσοι).

Ο Γερμανός προπονητής του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν είπε: «Ήταν παρόμοιο με το προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος αλλά εμείς είχαμε σημαντικές απουσίες κι όμως καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχω παράπονα από τους διαιτητές για την τελευταία φάση του α’ σετ αλλά γίνονται αυτά. Κάναμε καλό παιχνίδι απλά κάναμε χαζά λάθη και το χάσαμε. Από την προσπάθεια των παικτών είμαι ικανοποιημένος όχι όμως και από την οργάνωση της ομάδας μου»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης είπε: « Νομίζω ότι πάντα μετά από την κατάκτηση ενός τροπαίου μπορεί να επέλθει μια χαλαρότητα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη και την πρόκριση. Παρότι δεν πιάσαμε την απόδοση που θέλαμε καταφέραμε μια νίκη με 3-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση που ήταν και το ζητούμενο. Συνεχίζουμε το δύσκολο πρόγραμμα που έχουμε με το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης . Θέλω να προσθέσω ότι είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών και θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Προύσαλης δήλωσε μετά την πρόκριση: «Καταρχήν όπως το League Cup, έτσι και αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στις οικογένειες των θυμάτων της «Θύρας 7». Όσον αφορά το παιχνίδι, κύλησε όπως περιμέναμε. Εμείς θέλαμε να μπούμε καλά γιατί στο League Cup δεν μπήκαμε καλά στα πρώτα σετ και σε ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. Κερδίσαμε χωρίς απώλειες που ήταν και ο στόχος μας. Τώρα έχουμε το δύσκολο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που θέλουμε να το κερδίσουμε και αυτό για να κρατήσουμε την πρώτη θέση, ενώ περιμένουμε και την κλήρωση του Κυπέλλου που είναι και αυτός στόχος μας. Οπότε όποιος και να έρθει πρέπει να τον κερδίσουμε».

Ο Ολλανδός κεντρικός του Ολυμπιακού, Βίτσε Κόϊστρα τόνισε μετά το ματς: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε με 3-0. Έχουμε μια δύσκολη σειρά αγώνων αλλά δείχνουμε ότι ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις. Παρουσιάσαμε καλό πρόσωπο και είμαστε χαρούμενοι που προκριθήκαμε στην επόμενη φάση».

 
Βρίσκεστε εδώ:
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject