Olympiakos paok Panathinaikos A.O. milon kifissia foinika-syrou pegasus-polixnis athlos-orestiadas ao-kalamata-80                 Ε.Ο.ΠΕ. ΠΑ.Σ.Α.Π. Ο.Δ.Β.Ε.
11-02-2014

Χρήστος Πάτρας: «Ο Ηρακλής με τα παιδιά του θα επιστρέψει στην κορυφή»

Rate this item
(0 votes)
Ο Χρήστος Πάτρας ως προπονητής της ομάδας Εφήβων του Ηρακλή που κατέκτησε το πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΠΕΣΘ έβαλε στο ενεργητικό του τον 10ο τίτλο σε επίπεδο ομάδων υποδομής. Μιλάει στο volleyleague.gr για τη σημασία της επιτυχίας, για τον Ηρακλή, για τις υποδομές του βόλεϊ αλλά και τον επόμενο στόχο που είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο Χρήστος Πάτρας ως προπονητής της ομάδας Εφήβων του Ηρακλή που κατέκτησε το πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΠΕΣΘ έβαλε στο ενεργητικό του τον 10ο τίτλο σε επίπεδο ομάδων υποδομής. Μιλάει στο volleyleague.gr για τη σημασία της επιτυχίας, για τον Ηρακλή, για τις υποδομές του βόλεϊ αλλά και τον επόμενο στόχο που είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

«Αυτός ο τίτλος συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ηρακλής στο ελληνικό βόλεϊ και στις υποδομές και κρατάει άσβεστη τη φλόγα του συλλόγου για να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα».

Ποια είναι τα συστατικά αυτής της επιτυχίας;

«Είναι τα ταλαντούχα παιδιά και οι εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από την συμμετοχή τους στην ανδρική ομάδα στην Α2 ανδρών. Τους έχει βελτιώσει πολύ η παρουσία τους στην ανδρική ομάδα και το ίδιο συμβαίνει και στις ομάδες της Ελπίδας και του Επίκουρου. Όλες αυτές οι ομάδες έχουν ανέβει επίπεδο και αυτό φάνηκε αγωνιστικά στην τελική φάση. Είχαν τακτική και καλή τεχνική και φυσικά θα πρέπει να βελτιωθούν κι άλλο. Κρατήστε τις συνθέσεις αυτών των ομάδων και σε 3-4 χρόνια θα δείτε πως οι περισσότεροι θα παίζουν σε υψηλό επίπεδο».

Τι σημαίνει αυτή η επιτυχία για τον Ηρακλή;

«Είναι η παρακαταθήκη για το μέλλον του Ηρακλή. Ο Ηρακλής έχει δημιουργήσει μία σωστή βάση και παράδοση στις ακαδημίες και αυτό το εισπράττει σε δύσκολες εποχές. Βέβαια, οι ακαδημίες του Ηρακλή έχουν πιο λίγα παιδιά από άλλες χρονιές. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η πτώση της ανδρικής ομάδας. Από το Τσάμπιονς Λιγκ και τα νταμπλ βρέθηκε στην Α2 αλλά όλα είναι μέσα στη ζωή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να στεκόμαστε μπροστά στα προβλήματα. Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε πιο πολύ. Τώρα έχουμε χρέος και ευθύνη να τρέξουμε και να φροντίσουμε τα παιδιά και τον σύλλογο. Όταν έρχονται οι επιτυχίες όλα γίνονται με κεκτημένη ταχύτητα. Τώρα είναι τα δύσκολα και πιστεύω πως ο Ηρακλής με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν και τον λατρεύουν θα ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις και με βάση τα δικά του παιδιά θα επιστρέψει στην κορυφή και στο ανδρικό βόλεϊ».

Ποιος τίτλος είναι αυτός που κερδίζεις και που τον αφιερώνεις;

«Έχω χάσει τον αριθμό. Αν μετράω καλά πρέπει να είναι το 10ο πρωτάθλημα στις υποδομές. Αφιερώνω την επιτυχία στους ανθρώπους που στηρίζουν τον Ηρακλή στις δύσκολες ώρες που περνάει ο σύλλογος. Τηρουμένων των αναλογιών μας παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Το αφιερώνω επίσης στους συνεργάτη μου Στέλιο Ναβροζίδη που έχει τους αθλητές σαν παιδιά του».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

«Φυσικά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θα γίνει μεγάλη μάχη από την προκριματική φάση διότι υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες και από τα Γιάννενα και από την Αλεξανδρούπολη. Αυτό είναι καλό για το βόλεϊ».

Ποια είναι η καλή ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί να παίζει βόλεϊ;

«Γύρω στα 10 με 11, περίπου στην πέμπτη δημοτικού. Αρχίζει και καταλαβαίνει το παιδί καλύτερα και μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του αθλήματος».

Το εντυπωσιακό είναι πως στον τελικό της ΕΠΕΣΘ ο Χρήστος Πάτρας δηλώθηκε ως φροντιστής επειδή κατά τον έλεγχο των ταυτοήτων είχε χαθεί η ταυτότητα του προπονητή!

«Η ταυτότητα μου ήταν μαζί με τα δελτία των αθλητών και κάπου έπεσε. Δεν την βρίσκαμε και ο διαιτητής Γιώργος Μπόμπορας φοβούμενος κάποια ένσταση με απείλησε με αποβολή. Δηλώθηκε ως φροντιστής και δεν είχα δικαίωμα να σηκώνομαι από τον πάγκο. Φαίνεται πως ακόμα κάποιοι δεν έχουν μάθει πως ο Χρήστος Πάτρας είναι προπονητής. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν θέλω να επισκιάσω την επιτυχία των παιδιών».

Βρίσκεστε εδώ: News Συνεντεύξεις Χρήστος Πάτρας: «Ο Ηρακλής με τα παιδιά του θα επιστρέψει στην κορυφή»
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ MVP
ERT    
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
  blue star ANEK LINES LOGOTYPO LOW RES RGB geniussports logo  
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
  ELDICO

 brand

dataproject